/ - Инстаграм
31/01/2023 u 11:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Indijska pjevačica najslušanija, Jala Brat dominira u regionu

Pored najpopularnijih pjevača na svijetu uopšte, objavili su i ko je najpopularniji u pojedinoj zemlji

„Liberti igre” izračunali su koji su izvođači i pjesme najslušaniji u proteklih godinu dana, a rezultati su zasnovani na broju pregleda sa Jutjuba.

Pored najpopularnijih pjevača na svijetu uopšte, objavili su i ko je najpopularniji u pojedinoj zemlji.

Na muzičkim listama dominiraju indijski umjetnici. Najslušanija na svijetu je indijska „plejbek pjevačica” Alka Jagnik (Jagnik) sa 14,8 milijardi Jutjub strimova.

Za petama joj je reper Bad Bani (Bani) sa 14,1 milijardu, a na trećem mjestu je Udit Narajan (Narajan) sa 10,6 milijardi. Bad Buni je najbolji pjevač u 17 zemalja, uglavnom u Latinskoj Americi.

Što se tiče najzvučnijih pjesama, na prvom mjestu je „Saami Saami” Sunidhi Chauhana. Slijedi „Ve Don’t Talk About Bruno” iz filma „Encanto”, a na trećem mjestu je „Ce Ta Preparada (Ao Vivo)”, koju pjevaju „Tairone & Marilia Mendonca”.

2Pac je najstrimovaniji hip-hop umjetnik "stare škole" na svijetu, sa više nego dvostruko više strimova od drugoplasiranog Notorious B.I.G.

Što se tiče našeg regiona, Jala Brat je najpopularniji u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Najpopularnija pjesma u tim zemljama, osim u Sloveniji, je "Roze", koju pjevaju Jala Brat, Devito i Buba Koreli.

Čuveni K-pop bendovi BTS i „Blekpink” su dva izvođača sa najviše pretplata na Jutjubu i među deset najslušanijih u svijetu. Kada je u pitanju klasična muzika, Frederik Šopen je na prvom mjestu sa 50,4 miliona pregleda na Jutjubu i na vrhu top lista u 28 zemalja. Na drugom mjestu je Mocart.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:35