/ -FOTO: FEJSBUK
27/12/2022 u 17:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ispovijest Dada Polumente: Sestra mi je 30 godina u kolicima zbog greške doktora

Ne postoje riječi kojima bih mogao da opišem tu bol i patnju, ne moju koliko od mojih roditelja i kroz šta je ona prošla, kazao je popularni folk pjevač

Popularni pjevač Dado Polumenta prvi put je govorio o svojoj porodici i teškoj bolesti sestre koja je u invalidskim kolicima pune tri decenije. 

- Moja sestra Dajana je kao i svaka druga beba, rođena kao normalno dijete. Sa tri mjeseca je imala unutrašnju temperaturu 42 kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju i paralizovali su joj šezdeset odsto mozga. Od tog momenta su počeli godinama da otkazuju funkcije i mišići. Zadnjih, pa eto da kažem, trideset godina je ona u kolicima. Ne postoje ijreči kojima bih mogao da opišem tu bol i patnju, ne moju koliko od mojih roditelja i kroz šta je ona prošla. Jako je teško stvarno pričati o ovim stvarima i nikada nisam imao priliku da pričam o tome - kazao je Polumenta u emisiji na Blic TV. 

Polumenta kaže da se njegovi roditelji hrabro i predano bore sa svim problemima, te da su u potpunosti posvećeni njegovoj sestri.

- Hvala dragom Bogu na takvim roditeljima. Velika je blagodat data od Boga da znamo cijenimo svaki korak, svaki gutljaj vode koji čovjek može da uzme sam i da nije zavisan ni od koga - priča on. 

Kako je kazao, nema klinike i ordinacije gdje sestru nisu vodili. 

- Svi doktori ovog svijeta su se divili mojim roditeljima kako brinu o njoj. Ona je fenomen medicine, definitvno - zaključio je pjevač. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 20:58