Ilustracija / - EUROSONG
05/02/2023 u 19:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izmjene u glasanju: Evrovizija uvodi nova pravila

Od ove godine deset najboljih pjesama biće izabrano isključivo na osnovu glasova publike, umjesto dosadašnjeg kombinovanog glasanja gledalaca i stručnog žirija, što se praktikovalo od 2009. godine

Jedno od najvećih muzičkih takmičenja na svijetu, Evrovizija, održaće se u maju u Liverpulu, a kako javljaju organizatori, došlo je i do nekih izmjena u glasanju.

Naime, ono što je drugačije ove godine jeste da će se promijeniti pravila glasanja, a glavna promjena odnosi se na polufinalne večeri. Od ove godine deset najboljih pjesama biće izabrano isključivo na osnovu glasova publike, umjesto dosadašnjeg kombinovanog glasanja gledalaca i stručnog žirija, što se praktikovalo od 2009. godine, piše Telegraf.

Osim toga, prvi put u istoriji ovog takmičenja biće moguće onlajn glasanje za gledaoce u zemljama koje ne učestvuju. Njihovi glasovi biće sabrani i predstavljeni kao glasovi jedne zemlje u dva polufinala i velikom finalu. Inače, ukoliko žele da glasaju, gledaoci će to morati da plate. Podsjetimo, Evrovizija se održava u Liverpulu, budući da Ukrajina, koja je bila prošlogodišnji pobjednik, ne može da ispuni uslove organizacije zbog situacije u toj zemlji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. mart 2023 12:44