Bojsi iz Mућки / - BOJSI IZ MUCKI
19/09/2021 u 16:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Како је Бојси постао Србин: "Открио сам да имамо много тога заједничког"

- Размишљао сам како је било ратовати у Југославији, и наставити после тога нормалан живот - рекао је тада Чалис

Британски глумац Џон Чалис, који је играо лик скоројевића и малограђанина Бојсија у омиљеној серији Мућке, преминуо је данас након борбе са раком.

Бојси је, и поред омраженог лика ког је тумачио, био омиљен код нaс и Србији, и стално је то показивао на друштвеним мрежама. Црној Гори је честитао Дан државности у мају.

Он је почетком мјесеца поднио захтјев за српско држављанство, и говорио је да једва чека да се врати у Србију и сазна више о овој земљи.

- Открио сам да имамо пуно тога заједничког, једноставно се смијемо истим стварима, то је било велико откриће. Неко је рекао: "Гледање Мућки је једина ствар која ми је стављала осмијех на лице". Размишљао сам како је било ратовати у Југославији, и наставити после тога нормалан живот - рекао је тада Чалис (78).

- Градоначелник ми је предложио да узмем држављанство Србије и тиме се осјећам ближе народу. Надам се да ћемо се ускоро видјети - поручио је чувени Бојси.

Чувени Бојси тада је рекао да планира да промовише Србију у свијету и открио мало више о пројекту којим је то планирао да уради.

- Имам један пројекат тренутно, а то је да се вратим у Србију и да сазнам још нешто о вашој земљи. Можда напишем књигу, а можда направим још један документарац. Никад ми се то није десило, али осјећам у срцу ту везу - рекао је тада глумац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:50