/ -FOTO: ZORANA JEFTIć, KURIR
28/07/2022 u 08:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kako se obogatio Željko Joksimović: Od pop hitova do kupovine Tanjuga

Joksimović i njegova supruga Jovana su za vrlo kratko vrijeme postali medijski moguli u Srbiji

Poznati srpski pjevač Željko Joksimović decenijama je prisutan na sceni kao uspješan pjevač i kompozitor, ali njegovo bogatstvo nije nastalo samo od rada na muzici.

Velelepna vila na Senjaku u kojoj Joksimović živi sa suprugom Jovanom i njihovo troje djece i ćerkom Minom iz prvog braka svjedoči uspjehu popularnog pjevača, piše Nova.rs. 

Jovana i Željko kupili su vilu od braćnog para Ivane Mišković i Gorana Кarića za 2,5 miliona eura. Jedna od najskupljih vila u ovom luksuznom naselju ima i 20 ari placa.

Željko Joksimović je karijeru počeo kao kompozitor numera za pozorišne predstave.

Prekretnicom na polju njegovog solističkog rada u oblasti pop muzike smatra se 2000. godina kada izdaje svoj prvi album za produkcijsku kuću “City Records”. Ubrzo je počeo da niže hitove, među kojima je iz tog vremena najpoznatija numera "Telo vreteno".

Ipak, prelomnom godinom u njegovoj karijeri smatra se 2004. kada sa kompozicijom “Lane moje” pobjeđuje na nacionalnom izboru za predstavnika Srbije i Crne Gore za “Eurosong”. Joksimović je na ovom muzičkom takmičenju osvojio drugo mjesto, a već sledeće godine je komponovao evrovizijsku numeru "Jutro" za Jelenu Tomašević.

Uspjeh na muzičkom planu je postignut, te je Joksimović u saradnji sa svojom suprugom, poznatom voditeljkom Jovanom Joksimović, odlučio da proširi svoj uticaj.

U decembru 2020. godine objavljeno je da će Joksimović, odnosno privatna kompanija Minacord media koja je u njegovom i vlasništvu Manje Grčić, kupiti novinsku agenciju Tanjug.

Iz Direkcije za imovinu su tada rekli da nije riječ o prodaji te novinske agencije, već da je firma "Tačno", u vlasništvu Minacord Media i RTV Pančevo, stekla prava na korišćenje Tanjugovih imovinskih prava. Iz konkurentskih novinskih agencija su naveli da će se država ovim manevrom riješiti dva problema - vlasništva nad Tanjugom i kritika iz Evropske unije zbog nedovršenog procesa privatizacije medija.

Tanjug nije prodat, ali je njegova imovinska prava, inače u državnoj svojini, kupila privatna firma, što dalje znači da je pravo na Tanjug narednih 10 godina od tog momenta dobila firma "Tačno d.o.o." u zajedničkom vlasništvu Minacord Media Željka Joksimovića i Manje Grčić i „RTV Pančevo“.

Inače, Minacord Media vlasnik je tri kablovska TV kanala u Telekomovom kablovskom sistemu, među kojima je i TV К1 (kao i Кazbuka i TV Dotor), a manjinski vlasnik „RTV Pančevo“ je Radoica Milosavljević, koji je široj javnosti postao poznat kupovinom više lokalnih medija u postupku njihove privatizacije kada su ga povezivali sa Srpskom naprednom strankom.

Tako su Joksimović i njegova supruga putem svoje kompanije i vlasništva nad televizijama za kratko vrijeme postali medijski moguli.

U junu prošle godine Tanjug je pokrenuo i svoju televiziju, koja je kao i drugi Telekomovi projekti, nastala pod parolom "medijskog pluralizma".

Inače, osim velelepne vile, Joksimovići mogu da se pohvale i skupocjenim automobilima. Кako navode domaći mediji, Jovana i Željko Joksimović kupili su dva nova automobila, za koja su iskeširali 250.000 eura.

Željko je ostao vjeran “BMW-u”, koji je ranije imao, samo sada vozi najnoviji model iz serije 7, a kako se navodi, Joksimovićev novi ljubimac uz dobar paket opreme košta i više od 130.000 eura.

Pored Željka, i njegova supruga se ponovila, pa sada vozi takođe “BMW” iz serije “x7”, popularni džip, za klasu bolji od onog koji je vozila ranije, a ovaj automobil sa kompletnom opremom košta oko 120.000 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 22:03