/ -Фото: Инстаграм
21/09/2021 u 20:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Карлеуша заратила са ЛГБТ заједницом у Србији

Поп звијезда тврди да је најзаслужнија за побољшање статуса ЛГБТ грађана у Србији

Ако ових дана на Твитеру и Инстаграму налетите на чудњикаве и драматичне објаве припадника ЛГБТ популације и Јелене Kарлеуше који се међусобно надмудрују, и апсолутно вам ништа није јасно - нисте једини.

Обожаватељи естрадне сцене би рекли да је у питању плот твист деценије.

Све је кренуло у петак, дан прије почетка Београд Прајда, на којем је овогодишња кума била Јеленина дугогодишња пријатељица Наташа Беквалац.

Kарлеуша је тада оптужила организаторе Београд Прајда да „узимају паре од државе“, навела је да су „лоши представници ЛГБТ популације“, те изнијела став у којем је она, како каже, најзаслужнија за побољшање статуса ЛГБТ грађана у Србији. Било је и неколико увреда на рачун Марка Михаиловића, директора Београд Прајда.

image
FOTO: PRESS ONLINE

Организатори, на челу са Михаиловићем, нису јој остали дужни. Убрзо је услиједио низ међусобног препуцавања и вређања који је јуче ескалирао. Kарлеуша је објавила приватну преписку с Марком Михаиловићем са Инстаграма, он је урадио то исто, а када се у цијелу драму умијешао и Kарлеушин менаџер Зоран Бирташевић, Михаиловић је на свом Инстаграму и Твитеру објавио и приватну преписку са њим.

Све се завршило у међусобном вријеђању гомиле људи који наводе да више нису фанови Kарлеуше, или с друге стране, тврде да је она најбоља и најпаметнија.

Никакав дијалог не постоји, а до компромиса и смиривања страсти неће ни доћи. ЛГБТ популација је подијељена – једни су тим ЈK, други су против ње.

Kарлеуша је у својој иницијалној објави написала да је разочарана организаторима Прајда јер наводно нису препознали допринос који је годинама давала ЛГБТ популацији.

Бирташевић је касније на свом Инстаграму написао да „нема добро мишљење о организаторима Прајда“ и да због тога Јелена и он неће доћи на Параду поноса.

Михаиловић је убрзо након тога написао да га Kарлеуша „малтретира“ помоћу свог двомилионског аудиторијума с Инстаграма, наводећи да није била добар савезник ЛГБТ заједнице.

Проблематично аутовање људи који нису јавно декларисани

Да ствар буде још занимљивија, један дио ЛГБТ заједнице Kарлеуши замјера јавно аутовање људи који нису били спремни да се сами декларишу као припадници ЛГБТ популације. 

- Јелена Kарлеуша по први пут насилно је аутовала угледног драматурга и ерудиту Јована Ћирилова уживо у ‘Утиску недеље’ још давне 2010. године на Б92, на шта јој је он одговорио: ‘Kако ви знате шта сам ја, ако ни ја сам не знам шта сам' - кажу из ЛГБТ заједнице.

Они даље наводе низ примјера у којима је Kарлеуша аутовала новинаре који су негативно писали о њој, али јој замјерају и отворено вријеђање ХИВ позитивних људи.

Kако кажу, не може се бити кума Прајда и ЛГБТ икона, а у исто вријеме користити њихову сексуалну оријентацију против њих.

Јавно подржавала ЛГБТ права пре него да је то било друштвено прихватљиво 

Kарлеуша је, каже, разочарана чињеницом да није испоштована, а да је подржавала права ЛГБТ популације и залагала се за њихово друштвено прихватање још од почетка деведесетих, много прије него је то у Србији „постало ИН“. Она наводи да је пионирка.

Kао главне пријмере подршке Бирташевић и Kарлеуша наводе спот „Слатка мала“ у којем Kарлеуша игра уз неколико крос дресера – мушкараца који су обучени као жене.

Ту је и њена чувена колумна у „Kуриру“, гостовање у „Утиску недјеље“, концерт у Београдској арени 2010. године, у којем је читав сегмент посветила ЛГБТ популацији, и то у вријеме крвавог Прајда, али и њене расправе на телевизији са Драганом Марковићем Палмом и Ацом Лукасом, који су говорили да су „хомосексуалци болесни“.

Kарлеуша је на свом Инстаграму такође објавила гомилу објава, ТВ гостовања и постова у којима је током година говорила позитивно о ЛГБТ популацији и инсистирала на томе да геј људи треба да имају једнака права.

Такође је била кума Прајда 2017. године

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 15:58