Миле Кекин  / Фото: Роберто Павић
18/06/2021 u 19:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кекин: Националисти су успјели да заваде народ, а међусобно се јако добро слажу

Поготово се слажу кад треба подијелити плијен до ког су дошли убиством бивше државе, каже фронтмен Хладног пива

Националистички клик која хара земљама Балкана већ 30 година има врло угодан начин рада у смислу завади па владај, а међусобно се јако добро слажу, тврди фронтмен бенда Хладно пиво Миле Kекин.

- Знамо хармоничне сцене из хашког затвора гдjе су они заједно играли стони тенис и збијали шале. Тај расцјеп је међу њима, на десној фракцији само привид за народ, они се јако добро слажу, поготово се слажу кад треба подијелити плијен до ког су дошли убиством бивше државе - каже Миле за агенцију Бета. 

Ипак, истакао је да се нада да ће млађе генерације успјети да у региону живе „нормалније и опуштеније без толико мржње“.

- Већ 30 година је прошло од ратова, а ми и даље причамо о свјежим ранама. Моји родитељи су дошли у Њемачку 70-их година, а тад је прошло 25 година од Другог свјетског рата и за мене који сам тада рођен тај Други свјетски рат је био нешто далеко у прошлости. Међутим, сад је исто толико времена прошло од последњих ратова на Балкану, а имам осјећај као да се јуче збио и запањен сам како време може стати и вратити се. Ја сам увијек жииео у увјерењу да вријеме иде правом цртом у будућност, међутим, ове наше политичке клике у комбинацији наравно са медијима којима манипулишу нас врло спретно знају вратити времепловом у најцрње дане - оцијенио је Kекин.

У изјави за агенцију Бета он је казао да промјена власти у Загребу може да буде први корак ка промјени "парадигме и функционисања политике" која се у региону "увијек заснива на идеолошким препуцавањима".

- Желим да се надам да је и овај помак који смо имали на локалним изборима у Хрватској можда био први корак ка промјени те парадигме и функционисања политике гдје се све увијек заснива на идеолошким препуцавањима - рекао је Kекин.

Промјене у неколико градова у Хрватској оцијенио је као позитивне.

- Лијепо је видјети неке пристојне људе који нису у свим градовима опције за које бих ја гласао. Чисто начин комуникације је битан. Чини ми се да је сад мало мање тих бахатих који омаловажавају новинаре и уопште своје поданике, које они сматрају поданицима. Имамо већи број пристојних људи и то ми је драго-  рекао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:54