Рахимовски / Jосип Новосел
02/06/2022 u 12:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кики Рахимовски: За моjе пjесме треба времена

Хрватски музичар Кики Рахимовски обjавио jе недавно нови сингл. Након наступа на прошлогодишњем издању Доре, Кики представља пjесму Атлантида на коjоj поново остваруjе сарадњу са познатим ауторима Душаном Бачићем и Деjаном Николићем.

- То jе пjесма коjу сам снимио приjе годину и по дана и с обзиром на цjелокупну ситуациjу коjа се дешавала са моjим оцем и у вриjеме короне сам имао неки своj ток пjесама за коjе сам мислио да да би могле ићи као синглови а нисам ни помишљао да би се нешто овако могло десити, тако нагло и брзо. Све jе то доста утицало на моj рад и пjесме коjе сам хтио обjавити. Сматрао сам да ниjе било вриjеме ни мjесто кад жалимо за оцем да избацуjем нешто што jе емотивно супротно од тога. Сjећам се да jе jедном приликом моj отац чуо ову пjесму у демо вариjанти и свидjело му се, то jе био jедан мали разлог зашто сам се одлучио за њу. Да се све ово ниjе десило сигурно бих изашао са пjесмом веселиjег ритма, али ниjе било вриjеме. Надам се да ће се пjесма људима свидjети, тотално jе другачиjа од свега што радим али има лиjепу емоциjу-казао jе Кики.

Кики jе овога пута у видеу за пjесму озбиљниjи него иначе у екранизациjама своjих пjесама. А о улози у коjоj се нашао каже:

-Радим по осjећаjу, не могу да глумим нешто што не осjећам, не осjећам се наjвеселиjе то jе таква пjесма, не могу скакати. Мислим да jе погођен и спот и да ће временом та пjесма одрадити своjе баш као и Стопала или Од кад те волим. За моjе пjесме треба времена, неке пjесме можда буду на прву или другу али углавном треба доста времена да прође да се људима прими за срце и онда траjе. Надам се да ће Атлантида пронаћи пут до људи-искрен jе Кики.

Природа ме балансира

А шта Кикиjа посебно радуjе ових дана, открива у наставку:

-Дjеца су наjвећи извор љубави и уопште смисла у животу. Дjеца су ми на прво мjесто, породица моjа а у задње двиjе, три године волим природу. Природа ме балансира, волим да слушам неку умируjућу музику. Волим мир и неку своjу самоћу.

Кики ће наставити, како каже, да обjављуjе пjесме са другог студиjског албума.

-Снимио сам доста тога за вриjеме короне али пореметило ми jе неке планове и дефинитивно ћу наставити да завршавам нови студиjски албум, то jе нека моjа потреба. Нећу стати, снимаћу даље па ћу одлучити у jедном моменту кад и шта. Знам да у задње вриjеме нисам претjерано избацивао пjесме али таква jе била ситуациjа. Надам се да ћу се са љетом напунити jедном новом енергиjом и кренути у нове побjеде-казао jе музичар.

У Загребу jе одрзан велики концерт његовом оцу у част. Пjевали су броjни музичари, али jе посебно емотиван био моменат када jе запjевао његов син.

-Кад jе већ таква ситуациjа рекао сам себи шта би тата хтио кад изађем ван да направим, он би хтио да се веселим и пjевам из свега срца као што jе и он и то ми jе било у глави па сам направио како сам осjећао. Сигуран сам да jе моj тата то негдjе са поносом гледао и мислим да jе и публика то осjетила. То jе био jедан предиван концерт на коjем смо се сви на краjу заjедно опростили од мог оца на наjљепши начин. Ми као породица тек сад полако долазимо себи, али пуно jе људи и ствари коjе ће увиjек на њега подсjећати и то ће бити болно али живот иде даље. Наставићу и даље свирати и пjевати - закључио jе Кики.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 00:32