Ким Кардашијан у хаљини Мерилин Монро / -Ким Кардашијан у хаљини Мерилин Монро
03/05/2022 u 15:30 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ким Кардашијан као Мерилин Монро на црвеном тепиху Мет гала

"Мет гала" се одржава у Метрополитен музеју умјетности у Њујорку првог понедјељка у мају, а овогодишњу шетњу црвеним тепихом затворила је Кардашијанка која је морала да смрша седам килограма како би стала хаљину коју колоквијално зову "Срећан рођендан, предсједниче"

Ким Кардашијан је затворила дефиле на црвеном тепиху једног од највећих модних догађаја у свијету – Мет гала – у хаљини Мерилин Монро, у којој је легендарна глумица предсједнику Џону Ф. Кенедију, прије шездесет година, умилним гласом отпјевала рођенданску честитку.

Протокол Мет Гала

Мет гала је добротворни догађај на коме се прикупљају средства за Институт за костиме Метрополитен музеја умјетности, и традиционално се одржава уочи отварања годишње изложбе костима у Музеју.

Догађај обично угости око 600 посјетилаца, а из године у годину прикупљају се осмоцифрене суме новца.

Све до вечери уочи догађаја, списак гостију је строго повјерљив. Али нека од највећих имена у послу редовно присуствују – од Бијонсе и Лејди Гаге до Мадоне и Ријане.

Шта ће се дешавати на Мет гали је тајна и гости морају да се придржавају дискреције која подразумијева и не ношења мобилних телефона (самим тим и друштвених мрежа).

Гости прво обиђу изложбу прије него што заједно сједну за вечеру.

"Мет гала" се одржава у Метрополитен музеју умјетности у Њујорку првог понедјељка у мају (са изузетком прошле године када је због ковид ограничења одржан у септембру), а овогодишњу шетњу црвеним тепихом затворила је Ким Кардашијан која је морала да смрша седам килограма како би стала у једну од најпознатијих хаљина Мерилин Монро.

"Био је то велики изазов, али била сам одлучна да је обучем", признала је Ким.

Хаљину је дизајнирао Жан Луис, а 2016. године је откупио Риплијев музеј "Веровали или не" у Орланду, на Флориди, за невјероватних 4.810.000 долара.

Хаљина је прије 60 година коштала 12.000 долара и била је толико уска да су је буквално ушивали на легендарној глумици када је 19. маја 1962. на аукцији прикупљања средстава у Медисон сквер гардену, отпевала "Срећан рођендан, господине предсједниче". Мерлин Монро је умрла три мјесеца касније, и од тада ову хаљину колоквијално зову "Срећан рођендан, предсједниче".

Ким Кардашијан, која је дошла у пратњи новог дечака, Пита Дејвидсона, хаљину је употпунила Картијеовим дијамантским минђушама од бијелог злата и бијелом бундицом. Међутим, како сазнаје Вог, оригиналну хаљину је носила само док је прошетала великим степеништем Метрополитен музеја умјетности, а после тога је обукла реплику.

Олиса запросио Камбо

На свечаности "Мет гала" дошло је и до просидбе. Бивши кандидат за државну скупштину Боби Диги Олиса клекнуо је на једно кољено да би поставио судбоносно питање запрепашћеној Лори Камбо, градској комесарки за културна питања.

Почаст америчком дизајну била је посвећена позлаћеном гламуру, тако да је код мушкараца доминирао класични црни смокинг, а код жена је било много црно-бијелих хаљина. Поједини дизајнери су својим креацијама буквално одали почаст Њујорку, граду који је био родно мјесто позлаћеног гламура.

Блејк Лајвли, која је била један од домаћина вечери, заједно са мужем Рајаном Рејнолдсом, појавила се пред камерама у раскошној хаљини Атељеа Версаче. За њену свјетлуцаву хаљину на којој се велика машна трансформисала у шлеп беби плаве боје, инспирација је био Кип слободе, Емпајер стејт билдинг и плави плафон Велике централне станице.

Овогодишња гала свечаност се поклапа са отварањем другог дијела изложбе Института за костим Метрополитен музеја о америчкој моди и стилу. Кодекс облачења био је позлаћени гламур и бијела кравата, у стилу америчког Златног доба, бурног периода између грађанског рата и почетка 20. вијека.

image

Били Ајлиш, хаљина од рециклираног материјала

-Били Ајлиш, хаљина од рециклираног материјала

Били Ајлиш се појавила у Гучијевој чипканој зеленој хаљини од рециклираног материја, а Синтија Ериво је носила прозирни бијели Луј Витон са одговарајућим комадом око главе.

Ђиђи Хадид је више изгледала као жена мачка него као златна дјевојка. Понијела је уску припијену хаљину од црвеног латекса са корсетом и огромном пелерином, такође бренда Версаче.

image

Ђиђи Хадид

-Ђиђи Хадид

Нови власник "Твитера" Илон Маск појавио се са својом мајком, Маје Маск, иначе бившом манекенком, која је тоалету употпунила "Шопар" бисерима и другим драгим камењем. Њен син се опредијелио за класичан смокинг.

Сара Џесика Паркер, која је носила хаљину попут Пепељугине, са бијелим и црним пругама, употпуњену, богатим розе и црним перјаним комадом на глави, креација Филипа Трејсија. Њена хаљина је била инспирисана радом Елизабет Хобс Кекли, прве Афроамериканке модне креаторке у Белој кући, којој је повјерење указала прве дама Мери Тод Линколн.

image

Сара Џесика Паркер као редован гост Мет гале

-Сара Џесика Паркер као редован гост Мет гале

Хаљина Алишје Киз, креација Ралфа Лорена, била је инспирисана њеним родним Њујорком, са огртачем који подсећа на панораму Њујорка исцртану малим ручно пришивеним кристалима. Њен супруг Свиз Битц, такође рођени Њујорчанин, обукао је њујоршку спортску јакну.

image

Алишја Киз са панорамом Њујорка извезеном кристалима

- Алишја Киз са панорамом Њујорка извезеном кристалима
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 15:02