Андреа Меза / -Фото: Интернет
18/05/2021 u 13:20 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ko je заводљива Мексиканка која је постала Мис свијета: За Андреу се љепота огледа у духу

Борац за права жена, веган, велики патриота...

Мис универзума за 2020. годину је Мексиканка Андреа Меза (26), по занимању инжењер и борац за права жена, која блиско сарађује са организацијама против насиља.

Kруну јој је предала Јужноафриканка Зозибини Тунизи, претходна мис универзума, која је престижну титулу, због пандемије короне, носила годину и по дана.

image
BENJAMIN ASKINAS

Андреа воли екстремне спортове, воли и да пјева, а такође је и туристички амбасадор родног града Чиваве.

Избор за најљепшу дјевојку васионе одржан је по 69. пут у Холивуду, прексиноћ у "Хард рок" хотелу.

Од укупно 74 кандидаткиње, у ужи избор ушле су представнице Бразила, Доминиканске Републике, Индије, Мексика и Перуа. За прву пратиљу проглашена је мис Бразила Хулија Гама, лента друге пратиље припала је мис Перуа Јаник Масети.

image

Андреа Мис

Фото: Интернет

Награда за најбољи национални костим отишла је мис Мјанмара, којој се пртљаг изгубио по доласку, док је костим најљепше Филипинке тежио 20 килограма.

Андреа је дипломирала софтверски инжињеринг. Поносна је што је дипломирала на пољу којем доминирају мушкарци, а поред тога, Андреа је и шминкерка и модел.

Долази из велике породице, гдје ужи круг има 40 људи.

Велики је борац за права жена и инклузију, а тренутно сарађује са Институтом за жене који има за циљ окончање родног насиља.

Веган је и има сопствену модну линију одјеће.

На избору за Мис, Андреа је носила традиционалну мексичку ношњу, направљену од дрвета и папира, а осим тога велики је патриота.

- Живимо у друштву које напредује из сата у сат. Kако и ми напредујемо као друштво, тако видимо напредак и у стереотипима. Данас је љепота више од изгледа. Ако мене питате, лепота се огледа и у духу, у срцу и у начину понашања. Никада не дозволите икоме да вам каже да не вриједите - рекла је Андреа

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:15