Краљица Елизабета / - Инстаграм
08/05/2022 u 22:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Која ли је тајна дуговјечности краљице Елизабете: Храна коју једе сваки дан - већ 60 година

И мада је краљица скоро била хит у медијима када јој је љекар наложио да се одрекне свог коктела за лаку ноћ, она заправо одржава веома здрав начин исхране, са врло мало посластица

Британска краљица Елизабета друга се храни изузетно здраво, па тако није ни чудо што је доживјела да прослави свој 96. рођендан.

Дерен Мек Грејди, њен лични кувар, је то више пута нагласио у разним интервјуима који се тичу Елизабетиних навика у исхрани. И мада је краљица скоро била хит у медијима када јој је љекар наложио да се одрекне свог коктела за лаку ноћ, она заправо одржава веома здрав начин исхране, са врло мало посластица.

А оно што једе свакодневно се није промијенило више од 60 година, каже Мек Грејди.

Па шта то краљица једе свакодневно да одржава своје здравље у њеној 70-ој години владавине?

Ако вам се чини да не бисте могли да испратите овај мени, није ни чудо, пошто је за краљицу у сваком тренутку ради 20 кувара који јој сваки дан припремају јеловник из ког она бира шта ће тог дана јести. Није ли добро бити краљица?

Елизабета свој дан увијек почиње шољом чаја са млијеком и без шећера, а уз то су обавезни бисквити које умаче у чај.

Након што се истушира и припреми за дан, следи доручак. Краљичин доручак се увек састоји од хладних пахуљица, а понекад су мармелада и тост такође на менију. Јаја једе ретко.

Ручак је једноставан и важно јој је да буде протеински јак и без много угљених хидрата. Мек Грејди је навео да је њен избор углавном грилована риба лист или шкотски лосос сервирани са спанаћем и тиквицама.

Понекад, краљица за ручак воли да поједе салату са грилованом пилетином, а Мек Грејди наводи да је веома дисциплинована што се тиче њених самосталних оброка и да у кухињи важи правило „без кукурузног скроба“.

Након ручка следи поподневни чај који иде у комбинацији са краљичиним омиљеним сендвичима са краставцима и воћном тортом.

Елизабета највише воли ове једноставне сендвиче који се припремају тако што се хлебу прво одсјече корица, затим се са обје стране премажу крем сиром и онда се на њих стави неколико листова танко исјеченог свежег краставца. Сендвич се затим пресјече тако да стане у један залогај.

За вечеру такође важи исто правило као и за ручак – без кукурузног скроба, тако да краљица углавном једе гриловану или барену рибу са неком салатом и поврћем.

 - То је све што она једе, врло је дисциплинованам, могла би да поједе шта год жели, али ипак бира ову храну, дисциплина је чини тако здравом и дуговјечном, наводи Грејди.

Такође, краљица се некад и почасти, па се као дезерт на менију често могу наћи свеже воћке из њеног воћњака, а такође је и велики љубитељ чоколаде.

 - Али, мора да буде тамна чоколада, што тамнија то боље, рекао је Грејди. „Елизабета не воли млијечну чоколаду.“

Она храна која се никада не може наћи на менију краљице је бијели лук, тартар бифтек и брза храна.

 - Елизабета не подноси бијели лук, а када је месо у питању она воли добро испечену шницлу тако да се тартар бифтек, поред бијелог лука никада неће наћи на њеном јеловнику. Када свакодневно 20 кувара ради за вас нема никакве потребе за брзом храном, у сваком тренутку можете да једете шта год пожелите, рекао је Грејди за Еаттхис.

(задовољна.рс)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:43