Краљица Елизабета одбила награду / - РТС
19/10/2021 u 18:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Краљица Елизабета одбила награду за старе: Премлада jе у срцу

Британска краљица Елизабета (95), коjа влада скоро седам децениjа, поручила jе да се осјећа премладом у срцу да би jоj се додијелила титула "старе особе године", открили су њени помоћници

"Њено величанство вјеруjе да имате онолико година како се осјећате и у складу са тим краљица не вјеруjе да испуњава релевантне критериjуме да би могла да прихвати награду", наводи се у писму Тома Лаинг-Беjкера, помоћника краљичиног приватног секретара.

Британска краљица Елизабета (95), коjа влада скоро седам децениjа, поручила jе да се осјећа премладом у срцу да би jоj се додијелила титула "старе особе године", открили су њени помоћници.

Упркос томе што се недавно први пут у jавности поjавила са штапом, краљица ниjе клонула духом.

Организатори годишњих сатиричних награда, чиjи су досадашњи добитници између осталих глумци оскаровци, нобеловци и краљичина маjка, коjа jе умрла у 101. години 2002, обратили су се краљици да виде да ли би прихватила такву част, преноси Роjтерс.

Међутим, из часописа „Олди Магазин” саопштили су да су примили "љупко писмо" у коjем им се шаљу наjтоплиjе жеље, али и информациjа да се њихова понуда одбиjа.

Ову награду одбио jе и њен покоjни супруг, принц Филип.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:54