Lepa brena / - BRENA
02/01/2022 u 09:33 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лепа Брена: Моја душевна и емотивна потреба јесте да људе чиним срећним

Лепа Брена је просто мој алтер его. Ту jедино могу да поднесем да сам у центру пажње када сам у улози пjевачице, а за све остало волим да сам jеднака међу jеднакима

Наjвећа музичка звиjезда на Балкану Лепа Брена, 2021. годину испраћа окружена љубављу своjих наjмилиjих, коjима се наjвише и посветила током пандемиjе корона вируса. Иако jе мислила да ће jоj локдаун тешко пасти, музичка дива jе то вриjеме искористила да се окрене себи и најближима. Након много година одсуства од куће, коначно jе успjела да, ослушкуjући своjе и жеље ближњих, ужива у мирним, обичним и свакодневним стварима. Посветила се уређењу дома, дjеци и приjатељима, али и путовањима коjа су jе, како jе казала, потпуно ресетовала. Управо на jедном од њих, прославила jе и три децениjе љубави са супругом Бобом, чиjа jе позитивна животна енергиjа и дjечачка радост и дан-данас одушевљаваjу. Ипак, иако jе уживала у свему што jе до сада пропустила због кариjере, Лепа Брена признаjе да joj недостаjу концерти и контакт са публиком, коjа jе поред породице њена наjвећа љубав. У наредној години, можда нећемо уживати у новим пjесмама, али креативних изненађења од Лепе Брене неће изостати. Како jе наjавила, новим производом коjи припрема, посебно ће бити одушевљене даме.

Претходне двиjе године су свима на неки начин промиjениле живот, неизвjесност коjу су дониjеле пратиле су и посао и приватни живот. Како сте се Ви носили са промjенама? Колико jе новонастала ситуациjа промиjенила Ваше навике?

- Када човjек навикне да путуjе, спава у хотелима, да jе сваки дан у другом кревету, да се кофери само мијењају и тако неких 40 година просто нисте ни свjесни какве то последице оставља на ваш организам. То вам постаjе животна рутина и навика да сте испрограмирани и спремни у секунд за сва путовања и сусрете са сарадницима.

Постала сам свjесна тренутка када jе настала свjетска пандемиjа и сматрала сам да ће ми бити веома тешко да се сконцентришем, да будем у кући мjесец или два и то у локдауну. Међутим, како су пролазили дани, како смо се окренули себи и очувању здравственог стања читаве породице, тако смо постали опрезни као да се таj биолошки сат на неки начин успорио и организам jе почео полако да се опоравља. Jа сам се лично ресетовала, опоравила, била сам са своjом дjецом и породицом, размишљали смо забринути шта и како даље, зато што су то толико тешке и ванредне ситуациjе. Међутим, то су ситуациjе на коjе смо ми на Балкану навикли јер увиjек живимо са опрезом шта и како може да се деси. Опоравила сам се и спремна сам за нове акциjе, нове креативне ствари. Морам да признам да ми заиста недостаjу концерти и публика зато што сам схватила и постала апсолутно убиjеђена у то да jе моjа публика моjа психотерапиjа, да jе то моја душевна и емотивна потреба да људе чините срећним.

” Желим, наравно, свим читаоцима „Дана“ срећну Нову годину и оно што jе наjважниjе то jе да живимо здраво и да се хранимо здраво jер са здравом храном имате добре, чисте и позитивне мисли

Рекло би се да сте нашли начина како да уживате са породицом, приjатељима, на наступима. Шта jе Вама обиљежило 2021. годину и коjе ћете тренутке наjвише памтити - рођендан на Фарми алигатора, крстарење Медитераном или пак брачни jубилеj?

-Можда зато што не живим више толико турбуленто као некада и не радим толико много концерата као приjе, имам времена да уживам у неким стварима коjе ми се дешаваjу, коjе су обичне и свакодневне. Морам да признам да заиста уживам у том неком свакодневном обичном животу. Размишљам о своjоj кући, дjеци, породици, неким наjнормалниjим стварима и потребама и просто ми то приjа. Ипак, не волим да сам беспослена. И у тим ситуациjама jа ћу да смислим нешто чиме ћу да се бавим. Тако да сам се у вриjеме криза бавила или собом или кућом.

За 30 година брака веома је битно да схватите да имате неког поред себе ко вам jе заиста приjатељ. Да сте креирали jедно друго да будете приjатељи и то jе велика ствар. И Боба и jа смо срећни и свjесни тога. Друга ствар коjа се десила је да jе моjа сестра отишла у пензиjу и коначно могу да рачунам на то да се нећу видjети са њом само преко воцапа или скаjпа него да можемо да проводимо вриjеме и покушамо да надокнадимо 28 година, колико смо биле раздвоjене. Све ово остало да ли смо и гдје путовали jе на неки начин минорно зато што човjек себи увиjек може да направи и изабере мjесто гдjе ће отићи и уживати. Битно jе да су ствари суштински позитивне. Од рођендана наjвише волим дjечиjе и туђе, не знам зашто, али у тим тренуцима не волим да сам у центру пажње. Лепа Брена ми је просто алтер его. Ту jедино могу да поднесем да сам у центру пажње, када сам у улози пjевачице, а за све остало волим да сам jеднака међу jеднакима.

Три децениjе са Бобом, склад, поштовање, успjели сте да останете ван домашаjа жуте штампе! Шта Вас након толико година наjвише одушевљава код супруга?

- Поред свих Бобиних добрих особина оно што ме и дан-данас одушевљава jе његова позитивна животна енергиjа нека његова дjечачка радост коjа jе увиjек присутна. Иако jа можда личим на неку скромну жену, по своjим захтjевима уопште нисам скромна. У принципу желим да имам све што пожелим. Боба има све особине коjе jедна жена може да пожели. Човjек коjи jе добре и позитивне нарави, има креативну и приватну и пословну енергиjу, духовит je, воли људе, своjе приjатеље, посвећен своjоj дjеци, веома пажљив. Неко ко jе моjа снага, моjа велика подршка у читавом мом послу, неко ко ће да ми помогне да реализуjем све своjе идеjе коjе сам замислила. Он jе за мене идеалан мушкарац.

Да ли jе љубав темељ Вашег успjеха на естради и у породици? Шта Вас jош мотивише на успjех на оба поља?

-Када направим ретроспективу свог приватног и пословног живота заиста тек сада видим да jе Лепа Брена била и остала феномен свог времена. Радити од 1982. до 1991.године два концерта дневно, путовати у аутобусу са 25 или 30 мушкараца из екипе, бенд, техничари и циjела пропратна екипа гдjе сам заиста имала срећу да jе Слатки гриjех била моjа породица и водили су рачуна о мени. Бити успjешна у шоу бизнису и посвећена свом послу веома је напорно за jедну жену и и тек када сам се удала и родила дjецу, тек онда сам схватила шта значи породица. Та врста љубави и посвећености jе нешто без чега моj живот не би имао смисла. Када се човjек мало замори од породице и породичних обавеза ту jе била публика, а када се превише дате публици ту jе опет била породица да вас нахрани.

Ваша кариjера, успон, популарност су преточени у четири филма, потом сте снимили документарац, да ли можда можемо очекивати аутобуографиjу од Вас? Jе ли остало нешто што би ваши обожаваоци требало да знаjу о највећоj балканскоj звиjезди jедног времена?

-Моjе мишљење jе да публика ипак, не треба да зна и види све, да не треба превише да се оголи ни приватни ни професионални живот, али не треба да постоји нека мистериjа.

Стих коjе Ваше пjесме наjбоље описуjе ваш живот?

– „Jа немам други дом, осим дома у срцу твом“ или „Jер jа сам само њежна жена“...

Какви су Ваши професионални планови за наредну годину? Када можемо очекивати неке музичке новитете од Вас?

-За идућу годину припремам нешто што ниjе везано за музику, али везано jе за жене. У питању jе jедан производ коjи ће их заиста одушевити.

А. Шаботић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:11