Кемал Мусић / - М. Нововић
04/06/2021 u 10:24 h
Милован НововићМилован Нововић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Међународни џез фестивал у Бијелом Пољу 2. и 3. јула

У складу са важећим мјерама ИЈЗ, због пандемије корона вируса, манифестација ће бити одржана у прелијепом амбијенту у кући Риста Ратковића

Петнаести по реду White Field Jazz Festival држаће се ове године 2. и 3. јула у кући Риста Ратковића, у Бијелом Пољу, најавио је директор те јавне установе Кемал Мусић. Он је казао да су као организатори препознатљиве манифестације, како у Црној Гори, тако и у региону, због пандемије веома пажљиво направили план манифестације.

- Ове године поприлично опрезно улазимо у један нови концепт џез фестивала. У складу са важећим мјерама ИЈЗ, због пандемије корона вируса, одлучили смо да се манифестација одржи у прелијепом амбијенту у Кући Риста Ратковића. Мислим да ће амбијент баште и самог здања одговарати том музичком правцу који се и изворно свира у клубовима - каже Мусић.

Он је рекао да су се због епидемије ипак ограничили за бендове из Црне Горе,те да ће и пратећи програм такође бити садржајан.

- Ми смо већ обезбиједили бендове, али како до фестивала има још мјесец и не знамо како ће се све одвијати са овом пошасти која нас је снашла, да ипак не откривамо ко ће све наступити. Али зато са сигурношћу можемо рећи да смо се и ове године потрудили око пратећег програма, у оквиру којег ће бити организована изложба фотографија Стефана Вукићевића - Ретроспектива досадашњих фестивала. Такође, приредићемо омаж Драгољубу Ђуричићу који преминуо усљед последица корона вируса и приредићемо и промоцију књиге академског сликара Абаза Диздаревића, која се бави миграцијама у савременој умјетности, а биће организована и његова умјетничка изложба - најавио је директор ЈУ Ратковићеве вечери поезијеје.

Мусић подсјећа да су се и прошле године потрудили се да обиљеже џез фестивал у нешто скромнијем тону.

- Због епидемије корона вируса прошле године нијесмо били у могућности да организујемо фестивал, али смо у договору са Радијом Бијело Поље организовали серијал емисија "Вријеме је за џез", као и промоцију књиге ауторке др Мирјане Ковачевић "Алгоритам управљања догађајима", која је изашла у издању Ратковићевих вечери поезије. Нијесмо могли дозволити да се таква манифестација не обиљежи - казао је Мусић.

Напоменуо је да је циљ организовања Фестивала, као и свих сличних манифестација у Бијелом Пољу, афирмација и промоција високе културе, изградња имиџа и дестинације, те промоција туристичких и културних потенцијала нашег града и Црне Горе.

Организатор манифестације је ЈУ Ратковићеве вечери поезије, уз финансијску подршку Општине Бијело Поље.

М.Н

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 16:10