/ -Фото: Медиабиро
16/08/2021 u 09:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мерлин: У Црној Гори сам као код куће, она је дио мог идентитета

Овдје се осјећам лијепо, овдје сам добродошао и дајем све од себе, каже сарајевски музичар

Сарајевски кантаутор Дино Мерлин одржао је концерт у Тивту, а за агенцију Медиабиро причао је о својој љубави према Црној Гори. 

Мерлина је на концерту у Порто Монтенегру пратио десеточлани бенд, а визуелни дојам употпунили су специјални сценски ефекти као и кореографије у изведби плесне групе из видеоспота "Ми".

Мерлин је прије концерта за агенцију Медиабиро казао да има великаочекивања и нагласио да и кроз живот никада није хтио да игра на малом терену.

- Сјећам се када сам као дјечак сједио поред Миљацке и свирао гитару. Увијек сам замишљао неке велике стадионе, неке арене. Никада нијесам страховао од тога - казао је Мерлин.

Таква очекивања, ипак, прате један мукотрпан рад, свеобухватност духа и тијела, и свих ресурса које се могу приуштити.

- Ту мислим на велики број талентованих људи који су спремни да даноноћно раде да би били на врхунцу, да би били у времену у којем живимо. Не заборављам да живимо у времену гдје се таленти врло брзо смјењују а ја сам и даље упоран и знатижељан - рекао је Мерлин.

image
-Фото: Медиабиро

Kако је нагласио, музика је најважнија умјетност, без свих других умјетности бисмо и могли преживјети, само би нас тишина убила.

- Музика је директно повезана, тај ритам, тај осјећај, атмосфера, дух. То је оно без чега људи не могу. Музика је нешто што нам даје импулс - сматра Мерлин.

Говорећи о Црној Гори, Мерлин каже да се код нас увијек осјећа као код куће.

- Топло ми је, толико слика и драгих тренутака, људи. Од мог дјетињства гдје сам у комшилуку и разреду имао фамилије које су живјеле у Сарајеву а поријеклом су из Kолашина. Тако да сам од самих почетака повезан са овом културом која је скоро иста, мало другачија а та посебност је једно богатство - рекао је Мерлин.

Kаже да тешко да постоји мјесто у Црној Гори на ком није свирао.

- Свирао сам од Будве, Херцег Новог, Даниловграда, Берана и Подгорице. Свирао сам и у Ђеновићима и у Бијелом Пољу. Цијелу смо Црну Гору више пута обишли. То је једноставно дио мог идентитета, ту се осјећам лијепо, ту сам добродошао и дајем све од себе - додаје Мерлин.

Најавио је и наредни концерт, уколико епидемиолшке мјере буду омогућавале његово одржавање.

- Радићемо концерт на који сам ја јако поносан, који би окупио пар десетина хиљада људи.. Углавном, ја никада нећу бити исти и досадан, првенствено самом себи а онда ни својој публици - закључује Мерлин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 17:00