”INDONESIAN WORLD JAZZ MEETING” / - PETROVAC JAZZ FESTIVAL
23/11/2023 u 09:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mihajlović na "Indonesian world jazz meeting"-u: Cilj promocija manifestacijskog turizma u Crnoj Gori

Direktor Petrovac Jazz Festivala, koji ima tradiciju dugu 17 godina, tokom boravka uspostavio je značajnu komunikaciju sa brojnim relevantnim institucijama i organizacijama kulture u Indoneziji i otvorio značajne teme koje se tiču međudržavne kulturološke saradnje

Direktor Petrovac Jazz Festivala, Vinko Mihajlović, ovih dana boravi u Indoneziji, gdje učestvuje na “Indonesian World Jazz Meeting”- u, jednom od najvećih svjetskih okupljanja džez muzičara, producenata i organizatora manifestacija koje promovišu ovaj muzički pravac.

Skup organizuje indonežanska festivalska asocijacija “Warta Jazz” a pokrovitelji su ministarstva kulture i turizma Indonezije, na čiji je poziv Mihajlović potvrdio učešće na događaju, kao jedini delegat i panelista iz Crne Gore.

Direktor Petrovac Jazz Festivala, koji ima tradiciju dugu 17 godina, tokom boravka uspostavio je značajnu komunikaciju sa brojnim relevantnim institucijama i organizacijama kulture u Indoneziji i otvorio značajne teme koje se tiču međudržavne kulturološke saradnje i zajedničkih projekata u sferi manifestacijskog turizma.

image

"INDONESIAN WORLD JAZZ MEETING"

- PETROVAC JAZZ FESTIVAL
image

"INDONESIAN WORLD JAZZ MEETING"

- PETROVAC JAZZ FESTIVAL

- U tu svrhu juče je potpisan memorandum o saradnji i razumijevanju sa festivalskom asocijacijom “Warta Jazz” a biće takođe sklopljeno i više sporazuma o saradnji sa festivalima širom svijeta, čiji organizatori borave ovdje, na svjetskom okupljanju kulturnih poslenika koji se bave džez muzikom. NVO “Urbani kult”, na čijem sam čelu, koja organizuje “Petrovac Jazz Fest”, “Montenegro Sun Reggae Fest” u Crnoj Gori i festival “Jazzland” u Srbiji, izuzetnu pažnju poklanja međunarodnoj saradnji i umrežvanju sa svjetskim festivalima i asocijacijama, u cilju predstavljanja Crne Gore ne samo kao vrhunske turističke destinacije zbog prirodnih potencijala koje posjeduje, već i kao poželjno odredište kad je manifestacijski turizam u pitanju. Cilj nam je promocija Crne Gore kroz predstavljanje muzičke, pozorišne i filmske produkcije, gastro i etno kulture, prirodnih i turističkih potencijala, ističe Mihajlović.

NVO “Urbani kult” godinama sarađuje sa tradicionalnim partnerima iz Njemačke, Rusije, Slovenije, Srbije, Makedonije, Izraela, Ukrajine, Kine, Mađarske…

image

"INDONESIAN WORLD JAZZ MEETING"

- PETROVAC JAZZ FESTIVAL
image

"INDONESIAN WORLD JAZZ MEETING"

- PETROVAC JAZZ FESTIVAL
image

"INDONESIAN WORLD JAZZ MEETING"

- PETROVAC JAZZ FESTIVAL

Prošlog mjeseca Mihajlović je boravio u gradu Vezpremu, koji je mađarska prijestonica kulture, gdje se takođe sreo sa visokim zvaničnicima u oblasti kulture, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou. Tokom boravka u Vezpremu, dogovoreno je da u narednom periodu bude predložen za počasnog konzula Mađarske u Crnoj Gori.

Pored standardnih tema koje se tiču festivalske produkcije, saradnje i umrežavanja, na događaju “Indonesian World Jazz Meeting”- u, predstavljene su i brojne ideje za “green projekte”, koji kroz uvezivanje ekoloških akcija i produkcije multimedijalnih kulturnih manifestacija, podrazumijevaju zajedničku organizaciju promotivnih događaja u Indoneziji i Crnoj Gori u narednom periodu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:40