/ -Arhiva
30/01/2023 u 16:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Miki Manojlović proglašen za glumca godine u Hrvatskoj

Ova medijska nagrada dodijeljuje se u pet kategorija: film, televizija, pozorište, muzika i radio. Stručni žiri za svaku od pet kategorija bira pet najboljih kandidata, a konačnu odluku donosi publika

Na dodjeli nagrada „Zlatni studio“, koja je održana u Zagrebu, Predrag Miki Manojlović je proglašen za glumca godine za ulogu u filmu „Stric“.

Ova medijska nagrada dodijeljuje se u pet kategorija: film, televizija, pozorište, muzika i radio. Stručni žiri za svaku od pet kategorija bira pet najboljih kandidata, a konačnu odluku donosi publika.

Film „Stric“ je psihološki triler u kojem glavne uloge tumače Predrag Miki Manojlović, Goran Gogo Bogdan, Ivana Roščić i Roko Sikavica. Radnja se prividno odigrava krajem 80-ih godina u vrijeme Božića u tadašnjoj Jugoslaviji. Porodica – otac, majka i sin – dočekuju strica iz Njemačke u “idiličnoj atmosferi”. Stric koji se vraća kući za praznike osim poklona sa sobom donosi napetost i stres koji se tokom polako pretvaraju u psihološko maltretiranje.

Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu u Karlovim Varima i beogradske premijere na Festivalu autorskog filma, film “Stric” se prikazuje na velikom platnu bioskopa širom Crne Gore, Srbije i BiH. Ovo ostvarenje je nagrađeno na festivalima u Karlovim Varima, Puli, Leskovcu, Smederevu, kao i u Njemačkoj, Makedoniji, Španiji, itd.

Režiju potpisuju David Kapac i Andrija Mardešić, a direktor fotografije je Miloš Jaćimović, poznat po snimateljskom doprinosu nagrađivanim filmovima “Tilva Roš“, “Varvari“ i “Oaza“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. mart 2023 23:29