/ Foto: ALEKSANDAR JOVANOVIć CILE
27/09/2021 u 22:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мили: Уложио сам у Цецине пројекте и концерте преко два милиона еура

Заратили некадашњи пријатељи и сарадници, па правду траже на суду

Сукоб фолк диве Светлане Цеце Ражнатовић и музичара Александра Милића Милија добија своју кулминацију.

Већ неколико дана медији брује да су Цеца и Мили на суду, а неспоразум између њих настао је када је фолк звијезда схватила да се Милић уписао као власник фонограма свих албума које јој је радио.

‒ Проблем је у томе што особа која има власништво над фонограмима има право да од апсолутно свих дигиталних платформи монетизује новац. У преводу да наплаћује и профитира. У тренутку када су Цеца и Мили радили албуме то није био договор. Он је говорио да свака пјесма у цјелости припада Цеци, с обзиром на то да му је рад на свакој био плаћен, те да је пјевачица сама у цјелости финансирала сваки свој албум. Мили је, дакле, као сарадник, за свој рад био плаћен онолико колико је тражио и колико је договорено. Међутим, он је без Цециног знања себе уписао као власника фонограма – објашњава извор за „Телеграф“. 

Зато, Ражнатовићка на суду искључиво тражи да се промјени власник фонограма, те да умјесто Милија пише да је то она.

image
- FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

- Међутим, Мили за то тражи новчану компензацију. Наводно, ријеч је о неколико стотина хиљада еура. Он то захтијева и на основу тога што би Цеца од њега, пошто се он води као власник фонограма, за свако извођење пјесама које је он радио требало да тражи дозволу, сагласност. Дакле, ту су у питању сва извођења, сви концерти. То је сумануто- каже извор. 

Иако се данима чекало да се популарни композитор огласи, он је то учинио тек сада.

На питање каква атмосфера влада на снимању нових епизода најпопуларнијег музичког такмичења Звезде Гранда, гдје су у жирију и он и Цеца, Мили је за „Грандонлине“ рекао да му је атмосфера океј.

- Дјелује да полако крећемо. Није то никакав сукоб, мада ја не желим да се изјашњавам по том питању. Тиме што је урадила се баве правосудни органи. Ја њој увијек желим све најбоље ‒ био је кратак Мили. 

Убрзо се огласио и Милијев адвокат и открио шта је заиста у питању. 

- Поводом неистинитих и неоснованих новинских написа који су се појавили у вези судског спора између, мојих клијената, друштва Милиграм мјузики Александра Милића са једне стране и друштва Цеца Мјузик са друге стране, желим да упознам јавност са реалним чињеничним стањем тог спора. Наиме, у периоду од 2004. до 2013. године мој клијент је уложио у пројекте везане за интерпретарора Светлану Ражнатовић близу 2.000.000 еура, а који обухватају производњу и издавање фонограма (за седам издања) и концерте на Ушћу, што је све мој клијент организовао и финансирао. За све плаћено од стране мог клијента постоји уредна документација која је једним дијелом достављена суду а по потреби може бити достављена и јавности како се овакви и слични неистини наводи не би појављивали у медијима и урушавали углед мог клијента - каже се у реаговању адвоката Милића.

Адвокат за "Kурир" напомиње да су покушали са Ражнатовићком да ову ситуацију да ријеше мирним путем, али је она одлучила другачије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 15:35