Карановић / Фото: Далибор Даниловић
22/07/2021 u 07:33 h
Дневне новине ДанДневне новине Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Мирјана Карановић глумиће одраслу Дару из Јасеновца

Снима се мини серија под редитељском палицом Предрага Гаге Антотијевића

Глумица Мирjана Карановић играће Дару из Jасеновца у истоименоj мини-сериjи, ексклузивно открива Информер.

Позната глумица ће у драми редитеља Предрага Гаге Антониjевића дочарати лик одрасле главне jунакиње, коjу jе у филму тумачила мала хероина Биљана Чекић.

Антониjевић каже да jе Мира без размишљања прихватила улогу у сериjи коjа описуjе страдање Срба у Хрватскоj 1991. године.

- Преговори са Мирjаном су завршени и она jе на одушевљење свих нас прихватила да глуми Дару из Jасеновца, односно одраслу Биљану Чекић. Миру jе, као и сваког човјека, веома погодила прича о jезивом страдању нашег народа у логору Jасеновац и зато jе жељела да буде дио овог проjекта. Своjим талентом ће сигурно много допринијети квалитету сериjе - открива чувени редитељ.

За Информер додаjе да jош ниjе пронашао све глумце за наставак "Даре из Jасеновца":

- Још увијек тражимо ко ће играти одраслог Дариног рођеног брата Буду и чланове његове породице. Све те улоге су захтјевне и због тога пажљиво бирамо глумце".

Гага каже да ће сериjа "Дара из Jасеновца" бити састављена од филма и нових сцена, коjе ће се снимати од октобра.

- Радња сериjе почиње 1991. године за вријеме 'Задарске кристалне ноћи', када jе више од 2.000 наоружаних Хрвата кренуло у уништаванjе и пљачкање имовине Срба у Задру. Баш тамо ће се и срести Дара и Будо, и то 50 година после њиховог бјекства из Jасеновца. Њих двоjе дуго неће имати никакав контакт, jер ће их раздвоjити након напуштања 'логора смрти'", открива редитељ.

Дирљиви сусрет Даре и Буде послиjе пет децениjа гледаћемо управо у Гагиноj новоj сериjи.

- Буду jе усвоjила хрватска породица и он jе цијелог живота мислио да jе Хрват. Његов син ће учествовати у 'Задарскоj кристалноj ноћи' и палити српске куће. Међутим, све ће се промијенити када се Дара и Будо после 50 година поново сретну. Вратиће им се сјећање на болну прошлост из Jасеновца - открива Антониjевић.

Мини-сериjа "Дара из Jасеновца" имаће четири епизоде, а премиjера се очекуjе сљедеће године на РТС-у уочи Божића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

14. septembar 2021 18:46