Monika Knezović / privatna arhiva
24/03/2023 u 09:53 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Monika Knezović o numeri za Beogradsko proleće: Pjesma namijenjena svim jakim ženama

Prijavila sam se za "Beogradski proleće" jer je to festival na kome se pjeva uživo uz pratnju velikog orkestra. Festival je takođe veoma medijski praćen u čitavom regionu, kazala je Monika za "Dan"

Prestižni festival pop muzike Beogradsko proleće održaće se 22. aprila u MTS dvorani, a jedna od učesnica je i naša Monika Knezović, koja će predstaviti numeru "Jaka kad je najteže".

- Prijavila sam se za "Beogradski proleće" jer je to festival na kome se pjeva uživo uz pratnju velikog orkestra. Festival je takođe veoma medijski praćen u čitavom regionu - kazala je Monika za "Dan".

Muziku za ovu numeru uradio je Slaven Knezović, tekst potpisuje Zlatko Jovović, a aranžman Miha Radonjić.

- Pjesma je namijenjena svim jakim ženama, lavicama. U pitanju je predivna balada, sa jakom porukom i emocijom. Imam svakako u planu da snimim spot za ovu pjesmu nakon festivala - otkrila je Monika.

Među učesnicima se nalaze i poznata evrovizijska imena poput: Tijane Bogićević, Danijela Alibabića i Lada Leskovara. Takođe nastupiće i neki učesnici nacionalnog takmičenja za Evroviziju poput Ane Stanić, Jelena Vlahović, Princa i Milana Bujakovića. A koliko joj znači da dijeli scenu sa takvim muzičkim imenima, Monika objašnjava u nastavku:

- Veliko je zadovoljstvo prije svega od 300 prijavljenih ući u najboljih 18, a takođe i činjenica da sam odabrana u konkurenciji među kojima su evrovizijska imena poput Tijane Bogićević.

Ovogodišnji žiri čine: Maja Rakovac, glavna i odgovorna urednica Naksi radija, koja je ujedno i predsjednica žirija, Ivan Ilić, muzički urednik festivala "Beogradsko proleće" i umjetnički direktor festivala Branko Klanšček.

Da podsjetimo, učesnici će se takmičiti u kategorijama: najbolja kompozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija, koje će dodijeliti stručni žiri, a publika će SMS glasovima dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu festivala.

I ovogodišnji konkurs za obnovljeno "Beogradsko proleće 2023" probudio je veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena, pa je do poslednjeg dana konkursa, koji je trajao od 15. januara do 15. februara, prijavljeno čak 304 neobjavljenih kompozicija u pop i zabavnim aranžmanima. Pored Monike Knezović, na festivalu će nastupiti i crnogorski muzičari: Danijel Alibabić, Isak Šabanović i Milena Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. jun 2023 16:22