/ Vladimir Zaputović/jutjub
23/05/2024 u 10:35 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bend Vrpca objavljuje singl,,Grad" koji najavljuje novi EP

Podgorički alternativni rok bend Vrpca će sjutra u 12 časova premijerno predstaviti publici svoj novi single,,Grad" sa kojim najavljuje EP,,Ne spotiči san" koji izlazi 14. juna i biće objavljen za beogradsku izdavačku kuću Lampshade Media.

Pjesma govori o sistemskom neprimjećivanju urbanog u urbanoj sredini. Gradsko jezgro ili ne cijeni ili ne prepoznaje šta je iz njega samog i poteklo. Na dosta mjesta tranzicija nije stala od osvita 21. vijeka i upravo zato bend ovdje ističe da nije nipošto nemoćan već sasvim suprotno. Što urbano zapravo i znači - akcija. Nijedan dan bez poteza. Bend glasno govori da se ne predaje i kategorično odbija da klone duhom jer je pacifist. Ali onaj koji ne da na sebe i nije pasivan posmatrač gradskih dešavanja. On je hroničar, sjećanje vremena, ističe frontmen Braco Subotić

Vrpcu čine: Braco Subotić - vokal, Miloš Pejović - gitara, Vladimir Zaputović – bas gitara i Vilyen Salmanov – bubanj, osnovan 2012. godine.

Muzika koju Vrpca stvara nije vezana striktno za jedan žanr. Može se reći dream pop, cross over, grunge, ambient, indie, r‘n‘r ….. Najjednostavnije – alternative rock.

Prvi nastup su imali na Sea Rock Festu 2013. godine u Kotoru gdje su pobrali komplimente za energičan nastup.Godinu dana kasnije objavljuju singl i spot za numeru,,Hejt".

U međuvremenu bend ima brojne svirke od kojih bi se izdvojile Garden fest u klubu Boćara, Festival Internacionalnog Alternativnog Teatra, Podgorica Art Fest, Lake Fest, Rockam Dorćol, Rockstrikcija, Festival kulture Zabjelo….

U 2020. godini bend objavljuje 3 singla, kao najavu za album,,Oko sfere" koji je izašao u avgustu 2021. godine. Snimljen je u studiju STIVI u Spužu. Producent je bio Stefan Pantović.

Bend je u junu 2022. proslavio 10 godina postojanja samostalnim koncertom u velikoj sali KIC-a,,Budo Tomović". Kroz angažovan tekst, muzika projekta Vrpca nosi prepoznatljivu finesu alter roka, sa jasnim uticajima ali svojim pečatom, gdje je estetika ključni motiv za interakciju sa publikom.

Kroz socijalno angažovan tekst i jasan muzički, autorski pečat, bend se obraća čovjeku današnjice.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 17:10