DUa Lipa objavila treći singl Illusion s novog albuma / -SKTINšOT/JUTJUB
12/04/2024 u 16:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dua Lipa objavila treći singl s predstojećeg albuma “Radical Optimism”

Za novu pjesmu “Illusion” spot snimljen u Barseloni

Dua Lipa objavila je novi singl “Illusion” s kojim nastavlja promociju predtojećeg albuma “Radical Optimism”, koji je planiran za 3. maj.

Novi album sastojaće se od 11 pjesama, a do sad je s njega objavila tri pjesme. Prethodno je objavila “Training Season” i “Houdini”, a sada i treći singl “Illusion”.

Uz novu pjesmu dolazi i spot, snimljen u sunčanoj Barseloni, a novu pjesmu “Illusion” možete poslušati u nastavku:

U izradi albuma učestvovali su njeni brojni saradnici, što uključuje njenu dugogodišnju saradnicu Caroline Ailin, Dannyja L. Harlea koji je sarađivao s imenima poput Caroline Polachek i Charli XCX. Tim uključuje i Tobiasa Jessoa Jr, koji je sarađivao s Adele i Niallom Horanom, i na kraju najvažnijeg saradnika, Tame Impalu, odnosno Kevina Parkera, s kojim je prethodno najavila saradnju.

Novi album predstavljaće blagi pomak od njenog karakterističnog pop zvuka, unoseći elemente psihodelije, trip-hopa i britpopa. U nedavnom intervjuu za Rolling Stone, Dua Lipa je spomenula koji su joj izvođači bili uzor za novi album. Najviše uzora našla je u britanskoj muzici od 1990-ih nadalje, pa su tako na album uticali Primal Scream i Massive Attack, kao i legende britpopa, Oasis i Blur. Osim njih, inspirisala se i pionirima elektronske muzike, kao što su Moby i Gorillaz.

Dua Lipa povodom izdavanja novog albuma kreće na turneju kojom će obići i naš komšiluk Pulu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:26