”Les Chansones Populaires” 40 godina kasnije” / -FOTO: BORIS ŠčITAR
19/02/2024 u 20:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Električni orgazam uživo iz Tvornice Kulture ekskluzivno na streamingu

Ili kako zvuče “Les Chansones Populaires” 40 godina kasnije

Tvornicom Kulture zavladao je Električni orgazam – bila je subota, 4. decembar, a Gile i ekipa još su se jednom popeli na binu velikog pogona Tvornice Kulture pred krcat auditorijum.

Povod koncerta bila je godišnjica albuma “Les Chansones Populaires”, koji je 2023. proslavio 40 godina od prve objave. Neposredno pred koncert, objavljeno je i remasterizovano reizdanje, ovaj put u deluxe pakovanju i na žutom vinilu.

Na koncertu su odsvirali šest od osam pjesama s jubilarnog izdanja, a većinu njih  – osim “Locomotion”, nisu svirali pred publikom punih 40 godina, niti planiraju u budućnosti, pa je ovaj koncert svakako bio ekskluzivna prilika da se uživo čuju “Popularne pjesme” po izboru kultnog rok benda.

Kako ne bi ekskluzivitet ostao samo u dvorani te subote u decembru, pala je odluka da se snimi dio koncerta tokom kojeg Gile i ekipa izvode upravo odabrani repertoar popularnih pjesama, odnosno svoj “Les Chansones Populaires” – 40 godina kasnije, ali vjerovatno s istom strašću i elanom kao i davne 1983.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:56