/ -JUTJUB/SKRINSOT
03/04/2024 u 11:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Francuska grupa tužila Rammstein

Tvrde da su im ukrali rif za pjesmu "Deutschland"

Francuska grupa Ninja Cyborg tvrdi da hit njemačkog benda Rammstein iz 2019. "Deutschland" plagijat njihove pjesme "The Sunny Road".

Kako navodi Day FR Euro, Ninja Cyborg je podnio tužbu Apelacionom sudu u Parizu nakon što je ranija tužba odbačena 2021. godine. Žalba se poziva na pravnog stručnjaka za muziku Rišara Dubunjona, koji tvrdi da je Rammstein "pozajmio rif i druge melodijske elemente" od numere "The Sunny Road‘. On napominje da vjeruje da ima "previše sličnosti" između pjesama, što ga je navelo da zaključi da je to "bez sumnje" plagijat.

Fanovi grupe Rammstein su ranije sugerisali da je Ninja Cyborg taj koji je ukrao rif, ali to ne bi bilo moguće jer je "The Sunny Road" izašao godinu dana prije pjesme "Deutschland".

– Ne volim Rammstein i ne slušam ovu grupu – rekao je Mark Bote iz sastava Ninja Cyborg za Le Nouvel Obs na pitanje o optužbama, koje su se pojavile 2020. – Ja sam stvorio taj rif. Dobro sam znao da ih nisam plagirao.

Bote je rekao da se pitao da li je slučajno napisao sličan rif za Rammstein, ali nakon što je bend saznao da je "Deutschland" pušten posle "The Sunny Road", odlučili su da pokrenu sudski postupak, piše NME.

Grupa Ninja Cyborg je dodala: "Želimo da ovo djelo bude prepoznato kao naše i da više ne provodimo svoje živote kao umjetnici neprestano se pravdajući".

Rammstein još nije odgovorio na optužbe. Sasluđanje će biti održano pred Većem za intelektualnu svojinu Sudskog suda u Parizu u septembru.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 09:18