/ -JUTJUB/SKRINŠOT
20/01/2024 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Green Day objavili novo studijsko izdanje

Stigao „Saviors"

Američki pank-rok sastav Green Day objavio je danas četrnaesti studijski album pod nazivom "Saviors" koga su fanovi širom svijeta posle globanog pre-listening druženja ocijenili kao odličnog.

Petnaest novih pjesama predstavljaju svojevrstan nastavak izdanja "American Idiot" (2004). Tada je bend ušao u detaljnu analizu, oštro kritikujući američko društvo na svim nivoima.

Sa albumom "Saviors" Green Day je otišao nekoliko koraka dalje konstatujući da su te anomalije postale globalne. Zvuk albuma je sa jedne strane oštar u maniru kultnih izdanja (kao što je "Dookie"), a sa druge vrlo melodičan, nježan i romantičan.

Zanimljivo je čuti na koji način članovi benda u zrelijim godinama razmišljaju o ljubavi, sazrijevanju, odrastanju i problemima sa kojima se u tom smislu suočavaju nove generacije. Tokom preslušavanja albuma pronaćićete skrivene posvete njihovim muzičkim herojima kao što je bend The Beatles, a takve pesme su upravo skriveni biseri ovog izdanja.

Krajem maja bend kreće na svjetsku turneju nakojoj će da promoviše album i obilježi jubileje – 30 godina od izlaska albuma "Dookie" i 20 godina od objavljivanja albuma "American Idiot".

"Saviors" benda Green Day je od 19. januara dostupan na svim striming servisima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 13:17