/ -JUTJUB
24/05/2024 u 18:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Konstrakta najavila prvi veliki samostalni koncert u Beogradu

Konstrakta, jedna od najistaknutijih muzičkih zvijezda sa ovih prostora, najavila je prvi veliki samostalni koncert u Beogradu.

Zajedno sa bendom Zemlja Gruva, nastupiće u Plavoj dvorani Sava Centra u četvrtak, 19. septembra, od 20:30, i publici prirediti specijalni audio-vizuelni performans.

– Još nakon Evrovizije željela sam da održim koncert u Beogradu, ali evo, kasnim samo dvije godine – kroz šalu je rekla Konstrakta i dodala:

– Može se reći da sam čekala otvaranje Sava Centra kako bismo mogli da nastupimo, i velika mi je čast što će naš koncert biti prvi u Plavoj dvorani, za koju sam emotivno vezana.

Veliku pažnju svjetske javnosti, Konstrakta, tekstopisac i muzičarka, privukla je pjesmom "In Corpore Sano", kojom je predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije 2022. godine u Torinu.

Ova numera postigla je ogroman globalni uspjeh. Kroz svoju tematiku je udružila ljude iz najrazličitijih slojeva i krajeva u podršci Konstraktinom nastupu na ovom muzičkom takmičenju, na kojem se pozicionirala na visokom, petom mjestu.

Uručena joj je nagrada Marcel Bezansson, zvanično priznanje Evrovizije koje se dodjeljuje za najbolji umjetnički nastup, a pored toga osvojila je još dvije nagrade takmičenja – za najbolji tekst i za najinovativniji scenski nastup.

Numerom "Novo, bolje" i ponovnim nastupom na domaćem izboru za Pjesmu za Evroviziju 2024, Konstrakta je uspostavila koncept epizode na evrovizijskoj platformi uz naznaku da će na dvogodišnjem nivou objavljivati nove epizode.

Posle velike popularnosti "In Corpore Sano" koji je objavljen u okviru "Triptiha", uslijedio je još jedan zapaženi singl – "Evo, obećavam", opet u formi omnibusa, iz tri dijela.

"Triptih" i njegova tematika skrenuli su pažnju kritike na našim prostorima, dok je uz često citiranje pjesme "Evo, obećavam" postalo jasno da Konstrakta kroz svoje pjesme obrađuje aktuelne društvene teme.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 19:30