Izabela Roselini / - INSTAGRAM/PRINTSCREEN/RUBIX FESTIVAL
05/04/2024 u 23:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Legendarna glumica Izabela Roselini na ovogodišnjem Rubix festivalu

Italijanska glumica, reditelj, autor, filantrop i mode Izabela Roselini prvi je hedlajner ovogodišnjeg festivala Rubix, potvrdili su organizatori na zvaničnoj Instagram stranici. Ona će 8. avgusta u Porto Montenegru odigrati monodramu "Darvinov osmijeh".

- Oduševljeni smo što možemo da otkrijemo prvog hedlajnera Rubix 2024, a to je niko drugi do legendarna glumica Izabela Roselini, navode u objavi.

Izabela Roselini ćerka je glumice Ingrid Bergman i reditelja Roberta Roselinija. Najpoznatija je po ulogama u filmovima Plavi somot i Smrt joj pristaje. Bila je nominovana za Zlatni globus za ulogu u televizijskom filmu Zločin vijeka (1996). Roselini je poznata i po svom četrnaestogodišnjem stažu kao Lankom model.

- Poznata po svojim fantastičnim nastupima na ekranu i sceni, Izabela donosi obilje talenta i harizme. Od njenih kultnih uloga u bioskopu do njenog prisustva u svijetu pozorišta, umjetnost Izabela Roselini ne poznaje granice. Pripremite se da budete očarani dok ona krasi našu scenu svojim jedinstvenim spojem šarma, elegancije i neospornog talenta, poručili su organizatori.

Rubix festival održava se od 8. do 10. avgusta.

"Darvinov osmijeh"

Izabela Roselini predstaviće se publici sa monodramom "Darvinovim osmijehom", time će prikazati pomirenje dva svijeta koja su često na suprotnim krajevima: umjetnost i nauku.

-  Knjiga Čarlsa Darvina „Izražavanje emocija na čovjeku i životinjama“ otkrila joj je da se kontinuitet između čovkeka i životinja može otkriti i u izražavanju emocija. Izabela istražuje kako je empatija, koja je u osnovi glume, neophodna i za proučavanje ponašanja životinja. Predstava je i lekcija o evoluciji i glumi. U svojim uobičajenim komičnim tonovima, ona pokazuje kako bi gluma mogla da razumije misterioznu prirodu životinja i njihovih emocija, navodi se u najavi onoga što nas očekuje 8. avgusta.

Kako dodaju, Izabela na sceni igra pse, mačke, kokoške, paunove i naravno Čarlsa Darvina.

- Predstava je je prilika da uz zabavu i smijeh naučite sve o umjetnosti glume i složenim naučnim teorijama, poručuju organizatori Rubix-a.

(FOTO/VIDEO) Pogledajte atmosferu sa nastupa Morcheeba benda na Rubix festivalu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:52