/ -JUTJUB/SKRINSOT
24/02/2024 u 11:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Linkin Park objavili novu pjesmu „Friendly Fire"

Bend je tizovao pjesmu ranije ove nedjelje, a sada je stigla cijela pjesma i pratieći video spot

Linkin Park je zvanično objavio "Friendly Fire", do sada neobjavljenu pjesmu iz "One More Light" perioda 2017. godine, koja uključuje glavne vokale pokojnog Čestera Beningtona.

Pjesma je preuzeta sa sesija benda za njihov posljednji album "One More Light", objavljenog dva mjeseca prije smrti Beningtona.

Majk Šinoda, gitarista Linkin Parka, još je 2020. spomenuo pesmu:

– Pored albuma, miksovali smo još pjesama da vidimo hoće li neka od njih da se istaknue. Odnosno, kad bi nešto mogli upotrijebiti za B-stranu, to bi bila pjesma "Friendly Fire".

Bend je tizovao pjesmu ranije ove nedjelje, a sada je stigla cijela pjesma i pratieći video spot.

Uz novu pjesmu, Linkin Park je najavio predstojeću kompilaciju singlova, "Papercuts" koji obuhvata karijeru (Singles Collection 2000–2023), koja će biti objavljena 12. aprila.

Posle smrti Čestera Beningtona, bend se nije raspao, ali još nisu bili aktivni na polju nastupa i izdavanja albuma. Jedina aktivnost kojom su se bavili su reizdanja albuma. 2020. su slavili 20. godišnjicu albuma prvijenca "Hybrid Theory", u čiju su počast izdali reizdanje. Takođe, 2023. su objavili reizdanje albuma "Meteora". Na oba reizdanja su uključieni dodatni materijali koji dotad nisu objavljeni. Reizdanje albuma "Hybrid Theory" sadržava live izvedbe i demo jesme, a reizdanje "Hybrid Theory" sadrži i neobjavljene pjesme.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:05