/ -JUTJUB
21/03/2024 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Moby posle 10 godina ponovo na evropskoj turneji

U čast 25 godina albuma "Play"

Moby je najavio prvu evropsku turneju posle više od deset godina, uz najavu novog albuma. Nova turneja biće proslava 25 godina albuma "Play".

Turneja će započeti nastupom u londonskoj O2 Areni, a nastaviće se u Antverpenu, Berlinu, Dizeldorfu i Parizu.

Album "Play" objavljen je 1999. godine, a sadrži pjesme poput "Porcelain", "Natural Blues" i "Why Does My Heart Feel So Bad?". Prodat je u više od 12 miliona primjeraka, što ga čini najprodavanijim albumom elektronske muzike svih vremena.

– Prošlo je više od 10 godina otkako sam bio na turneji, ali neko me podsjetio da je 2024. 25. godišnjica izdavanja ‘Playa‘, pa se činilo da možda i nije najgora ideja napraviti kratku evropsku turneju u znak sjećanja i proslave – rekao je muzičar i producent.

– Ono što turneju čini najuzbudljivijom za mene je to što mi neće biti ništa plaćeno. 100 posto moje zarade ići će evropskim organizacijama za prava životinja.

Uz najavu ovogodišnje turneje, Moby je najavio i novi album koji će se zvati "Always Centered At Night". Izlazak je planiran za 14. jun.. Imaće 13 pjesama, a najavio je i da će svaka pjesma uključivati saradnju. Do sada je Moby sarađivao s istaknutim muzičarima kao što su Dejvida Bouvi i Fredi Merkjuri, a na ovom albumu planira da sarađivati i s manje poznatim muzičarima. Objavio je i prvu pjesmu s albuma pod nazivom "Dark Days", na kojoj je uključio Lady Blackbird.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 20:47