Bedem tvrđava i festival simbol grada / -SHUTTERSTOCK
19/03/2024 u 14:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na Kontakt konferenciji u Beogradu prezentacija XV Bedem festa: Artan Lili i Lira Vega prva muzička imena

"Otkrijte grad Nikšić i Tvrđavu Bedem"

Na Kontekt konferenciji u Beogradu predstaviće se muzička i festivalska sezona čitavog regiona. Među učesnicima je i naš Bedem fest čiji je direktor Petar Šundić i delegat Konferencije.

- Prvi sunčani dani proljeća biće prilika za radne i prijateljske susrete sa dragim koleginicama i kolegama iz svijeta festivalske i muzičke industrije iz čitavog regiona i Evrope povodom učešća tima Bedem festa na osmoj muzičkoj Kontakt konferenciji koja će se narednih dana održati u Beogradu. Na jednom mjestu sabraće se važni akteri i kreatori umjetničkog miljea, prepoznati po dugogodišnjem iskustvu i postignućima, predstavljajući buduće vizije i pravce razvoja kreativnog sektora jako važnog iz ekonomskog ugla, prestiža, brendiranja i benefita po gradove, ljude, turiste. Predviđene su brojne diskusije sa panelistima iz čitave Evrope na izuzetno inspirativne teme, koncerti, promocije - ističe Petar Šundić delegat konferencije.

Bedem fest je još od prvog njenog izdanja dio Kontakt konferencije.

- Raduje nas okolnost da ćemo sa brojnim ljudima, predstavnicima medija, gostima, delegatima, posjetiocima konferencije i prilikom spontanih susreta govoriti o Nikšiću kao festivalskom gradu i predendentu za kulturnu prijestonicu Evrope, pozivajući ih, animirajući da što prije dođu, da otkriju sve čari našeg grada, toplo im preporučujući da ljetnji odmor ili dio vremena provedu u našem gradu, uživajući u sjajnoj turističkoj, kulturnoj, gastronomskoj ponudi koju zajednički osmišljavamo i pripremamo. Sve radimo sa vizijom, u dobroj namjeri kako bismo načinili još nekoliko koraka dalje ka većoj vidljivosti, atraktivnosti i konkurentnosti Nikšića na turističkoj, kulturnoj ruti i festivalskoj mapi regiona i šire, privlačeći što više ljudi u naš grad - objašnjava Šundić.

Kako je istakao, Nikšić je po svojoj tradiciji prepoznat kao grad piva, rockenrola, a poslednju deceniju i više i kao grad fantastičnih festivala i novih manifestacija, mladih kreativnih ljudi.

- Ohrabrujemo i naše sugrađanke i sugrađane da nam se pridruže i već sada zajedno započnemo stvaranje pozitivne energije koja će na ljeto "eksplodirati" u danima održavanja Bedem festa i drugih festivala. Uživaćemo i zajedno sa svim gostima koji nas posjete ovog ljeta proslavljaćemo rekordne rezultate i uspjehe našeg Nikšića - nastavlja Petar Šundić.

Otkrio je i ko je prvi izvođač kome zasluženo pripada čast da otvori ovogodišnji muzički program Bedem festa.

- To je sjajni bend Artan Lili koji u poslednje vrijeme na svojim svirkama zvuči neprepoznatljivo moćno, predajući se energiji publike vodeći na nezaboravno putovanje "preko granica". Kao i uvijek, spremamo puno premijernih nastupa od kojih bismo za početak predstavili sjajni bend Lira Vega. Uz njihovu svirku, "Duhovi" prošlosti ostaće iza nas, gledajući pravo u budućnost - naglašava direktor festivala.

XV Bedem fest održaće se od 22. do 24. avgusta.

- Toplo Vam preporučujemo da sada zapamtite i rezervišete ove datume jer će Vas na Bedem festu čekati fenomenalni koncerti i izvođači uz koje ćemo svi zajedno uživati - zaključuje Šundić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 13:34