/ -NEMANJA ĐORđEVIć
22/05/2024 u 14:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najveći solo koncert benda Buč Kesidi uskoro na albumu

Za uvod u ljeto i koncertnu sezonu Buč Kesidi objavljuju novi album "Uživo sa stadiona Tašmajdan" snimljen na njihovom najvećem samostalnom koncertu na beogradskom stadionu Tašmajdan pred 10 000 fanova.

Novi live album i koncertni film dostupan je od petka, 24. maja, na svim streaming servisima, a dan ranije od 20:00 na YouTube kanalu benda gdje je upravo objavljen premijerni uvid u album uz live izvedbu pjesme "Curimo po asfaltu".

Serija koncerata koja je počela trijumfalnim nastupima u rasprodanom novosadskom Spensu i na zagrebačkom stadionu Šalata, kulminirala je najvećim solo koncertom koji je održan 16. rujna 2023. na beogradskom stadionu Tašmajdan. Kao prvi regionalni bend novije rok generacije kojem je pošlo za rukom rasprodati najveći stadion u centru Beograda, Buč Kesidi su koncertom na Tašmajdanu obilježili vrhunac regionalne turneje "Skupi snagu". Sada će to zauvijek ostati zabilježeno za muzicku istoriju kroz live album koji je uklopio sve hitove s prvog i drugog albuma, kao i posljednja tri singla koja će se naći na novom studijskom albumu.

Ljevoruki rok dvojac iz Pančeva publiku je na koncertu uveo u euforiju kojoj se ona prepustila od samog početka. Tokom dva sata Luka i Zoran su izveli 20 pjesama, a svaka je donosila posebno uzbuđenje i gromoglasnu reakciju publike. Nakon introa krenuli su jako s "Euforijom", nakon koje su uslijedili hitovi "Laž", "Kafe aparat", "Trebaš mi", "Draga", "Čekam te" i obožavana "Subota". "Skupi snagu" je donijela specijalnu energiju, a vrisak nekoliko hiljada djevojaka pratio je najavu svake nove pjesme – "Stani!!! Stani!!!", "Pola pet", "Kasno je", "TIHO", "Uragan", "Curimo po asfaltu", "Nema ljubavi u klubu", "Nedelja ujutru", kao i jedan od najvećih hitova "Idemo do hodnika", tokom kojeg je publika nadjačala razglas, zatim "Nebitna", dok je s velikim hitom "Đuskanje ne pomaže" završio dvosatni ples na Tašu.

Koncert na rasprodanom Tašmajdanu pokazao je da dvojac Buč Kesidi, Luka Racić i Zoran Zarubica, imaju zrelost svjetskih superstarova iako za sebe kažu da su tek počeli.

Najveći solo koncert dosadašnje karijere Buč Kesidija izdat je u saradnji s PGP RTS, dok produkciju potpisuje Milan Bjelica. Za omot je korištena fotografija Vedrana Metelka, a dizajn potpisuje Ana Žunić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 01:06