/ -FACEBOOK
15/03/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nil Jang vraća svoju muziku na Spotify

Okončan dvogodišnji bojkot zbog podkasta Džoa Rogana

Nil Jang rekao je da svoju muziku vratiti na Spotify, čime je okončan dvogodišnji bojkot zbog podkasta Džoa Rogana.

Jang je 2022. naložio gigantu za strimovanje da ukloni hitove kao što su "Harvest Moon" i "Heart of Gold", žaleći se da Rogan širi dezinformacije o vakcinama.

Umjesto toga, odluka je uslijedila nakon što je Rogan potpisao ugovor od 250 miliona dolara kako bi njegov podkast bio dostupan na više platformi, umjesto da ostane ekskluziva za Spotify.

"Druge muzičke usluge, uključujući Apple, Amazon, Qobuz, Tidal… počele su da emituju isti podkast dezinformacija kome sam se protivio na Spotify-ju", napisao je Jang na svojoj web stranici.

"Pošto ne mogu da napustim sve te servide kao što sam uradio sa Spotify-em, jer moja muzika uopšte ne bi imala izlaz za striming ljubiteljima muzike, vratio sam se".

Jang je u januaru 2022. rekao da Spotify predstavlja 60% njegovih prihoda od striminga na globalnom nivou, što je predstavljalo "ogroman gubitak za njegovu diskografsku kuću", ali da je uklonio svoju muziku jer "nije mogao da nastavi da podržava život platforme koja prenosi prijeteće dezinformacije publici koja voli muziku".

Drugi umjetnici, uključujući Džoni Mičel, takođe su uklonili svoje pjesme u znak solidarnosti.

Joe Rogan Experience je konstantno najprodavaniji podkast na Spotify-ju. Duge emisije, koje često traju po nekoliko sati, sadrže obimne intervjue sa raznim gostima, uključujući komičare, sportiste, naučnike i teoretičare zavjere.

Često je bio izvor kontroverzi za Spotify. Godine 2022, voditelj je bio primoran da se izvini zbog upotrebe rasističkog jezika u ranim epizodama podkasta, koji je pokrenut 2009.

On je prošlog mjeseca potpisao novi ugovor sa Spotify-om, prema kojem će program postati dostupan na rivalskim servisima, uključujući YouTube i Apple Music. Ranije je izrazio svoje razočaranje Jangovom odlukom da se povuče iz Spotify-ja i rekao da nije namjerno širio dezinformacije o vakcini protiv Covid-19.

Međutim, svađa Nila Janga sa Spotifijem nije u potpunosti završena.

U svojoj izjavi, zvijezda je kritikovala platformu zbog toga što svojim korisnicima ne nudi hi-fi kvalitet zvuka bez gubitaka.

"Iskreno se nadam da će se kvalitet zvuka Spotify-ja poboljšati i da će ljudi moći da čuju i osjete svu muziku kakvu smo mi napravili", napisao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 08:37