parni valjak / -KROACIJA REKORDS
25/03/2024 u 10:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Parni Valjak uveliko radi na prvom albumu nakon smrti Akija Rahimovskog

I dalje imamo svrhu i energiju da stvaramo, kaže Hus

I daje se ime Akija Rahimovskog veže isključivo uz Parni valjak. Iako su na ovogodišnjoj dodjeli muzičkih priznanja dobili Porina za životno djelo, njihov novi muzički put je ipak na samom početku. Prva turneja nakon odlaska Rahimovskog, novi pjevač umjesto Rahimovskog, novi singl  a da ga nije otpjevao Rahimovski. To je, kako je kazao lider benda, Husein Hasanefendić Hus potvrda da i dalje imaju svrhu i dovoljno energije da nastave dalje. Muzička nagrada Porin za životno djelo, koja se u Hrvatskoj dodjeljuje izvanrednim umjetnicima čiji su rad, trud i postignuća duboko obilježili hrvatsku muzičku scenu, uručena je upravo Parnom Valjku i njegovom neumornom autoru i pokretaču Huseinu Hasanefendiću Husu.

Hus, nakon uručenja nagrade otkrio dugo očekivanu vijest, na koju fanovi reaguju izvanredno. Parni Valjak uveliko radi na  prvom albumu nakon smrti Akija Rahimovskog, otkrio je Hus.

- Super se osjećam. Mislim da je ovo presedan, jer smo dobili nagradu za životno djelo, a bili smo i u konkurenciji za pjesmu godine. Namjeravamo da objavimo album do kraja godine. Imamo tri singla vrlo uspješna u prošloj godini a 50 godina benda obilježavamo iduće. Lijep osjećaj, zaista - rekao je Hus za Index.

Ranije je izjavio da njegovog životnog djela ne bi bilo bez Parnog valjka.

- I danas radimo na albumu i novim pjesmama, još uvijek imamo svrhu, energiju i veselje u tome što radimo - kazao je Hus.

U taboru Parnog Valjka mikrofon je sada u rukama Igora Drvenkara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:34