Lepa Brena u SC Morača / DAN
27/04/2024 u 20:08 h
Sanda Rakočević
Anela Šabotić
Sanda Rakočević<br/>Anela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgorički koncert Lepe Brene odložen za 25. maj, balkanska diva poručila: Pripremamo spektakularan program

Nadam se da će ovaj koncert da bude za mene nastavak nečega o čemu sam maštala kada sam tek počela da se bavim muzikom, kazala je Lepa Brena

Koncert najveće balkanske muzičke zvijezde, Lepe Brene, koji je bio zakazan za 10. maj u SC Morača u Podgorici, iz tehničkih razloga pomjeren je za 25. maj, saopšteno je danas na konferenciji za medije koja je upriličena upravo u hali gdje je održala prvi koncert osamdesetih godina. U razgovoru za Radio D plus, balkanska diva otkrila je da za podgoriču publiku priprema nešto spektakularno, te da se uvijek raduje dolasku u Crnu Goru. 

- Veoma mi je drago što dolazim u Moraču i što sam tu u Podgorici, za podgoričku publiku ali i sve one koji budu došli pripremili smo jedan spektakularan program, mislim da je moja publika zalužila da im evociram uspomene od neke 1982. godine do dana današnjeg. Sve ono što smo pripremili za Sarajevo, isto to ćemo da izvodimo i ovdje. Posle toliko godina smo ponovo u Morači, bila sam kada je ova hala tek napravljena osamdesetih godina i veoma se dobro sjećam tog koncerta, to je bila eksplozija emocija, radosti i ljubavi. Danas su došle neke nove generacije i nadam se da će prosto ovaj koncert da bude za mene nastavak nečega o čemu sam maštala kada sam tek počela da se bavim muzikom, a da ne osjećam prosto koliko je godina prošlo - otkrila je Lepa Brena.

Sve ono što je decenijama gradila u muzici, i ostavljala neizbrisiv trag na sceni, postavljajući neke nove standarde, balkanska diva smatra da je stvar sudbine. 

-Kad sam počela da pjevam, počela sam tako što sam mislila da izdražavam sebe, da završim studije jer sam upisala PMF u Beogradu. Veoma mlada sam poželjela da lično i samostalno zarađujem novac, i da ne opterećujem budžet svojih roditelja tako da sam počela da pjevam iz ljubavi prema pjesmi ali i iz finansijskih razloga. Sad pošto se veoma brzo desilo za par godina, kako sam snimila pjesmu Čačak sve ostalo zaista pripada istoriji i moram da priznam da moj život u čitavom tom poslu je bio veoma težak i naporan. Međutim, posoji ta neka sreća i ljubav koja čovjeka drži u svemu tome, postoji publika koja vas vraća u život kad nekad izađete na scenu gdje mislite da nemate atom snage da nastavite dalje.  Ali, kako dođe neka nova pjesma tako vas ona vrati u život, onda ja tu pjemsu jedva čekam pred publikom da otpjevam, dobijem taj fidbek, razvije se neka energija... Posle 42 godine mog bavljenja biznisom i šoubiznisom ovo je nešto što najviše volim i nešto što mi daje dobru kondiciju, otprilike to je kao kad ste stalno zaljubljeni. Postoje tu pjesme koje se pjevaju preko 40 i kusur godina i kada vidim tu sreću i radost u očima ljudi koliko ih učiniš srećnim, meni ništa drugo ne treba. To me drži toliko dugo u ovom poslu, i kondiciono, emotivno i duhovno, na svim poljima - istakla je pjevačica.

Kroz brojne hitove ove muzičke dive, stasavale su se brojne generacije, na koncertima se smjenjivale razne emocije, a kako ih ona preživljava sa svojom publikom, otkriva u nastavku:

- Kad vidim da neko plače onda plačem i ja. Toliko ima pjesama, svaka ta pjesma koju dobiješ ako dođe do srca publike zanči da sam ja toj pjesmi udahnula život. Prosto nekako znaš da prepoznaš šta je, to vam je kao kada obučete neko dobro odijelo ii haljinu, nekako se osjećaš da je to nešto garderoba za tijelo a pjesma za dušu, prosto mogu to da preooznam- dodala je ona. 

Život pun uspona i padova, fantastičan scenario za film

-Čini mi se da ako budem pisala jednog dana knjigu da će to biti samo jedan fantastičan scenario za fenomenalan film. Jer moj život je išao tako nekom pričom koja je uvijek imala puno anegdota, puno uspona, padova, ali u životu vam je važno da kada napravite velike uspone da ne pomislite da ćete cio život ostati gore i da ćete samo letjeti na toj visini. Čak i avion koji ide visoko mora da sleti i da se spusti, a važno je kad padnete da odbolujete svoj pad, prebolite, da ustanete i idete dalje, zato što je to život. 

Uskoro će, kako je najavila, svoju publiku obradovati i novim numerama, a jednu od njih uradio je upravo Filip Živojinović. 

-Već imam nešto novo što mi je Filip napravio i jedva čekam kad ću da otpjevam to. Napisao mi je jednu božanstvenu baladu tako da čekamo da prođu sada ovi odmori i nadam se da ćemo da izbacimo tu pjesmu i da snimimo nešto novo, a pošto nam je ova godina popunjena sa planom i programom, puno koncerata. Desilo se onako kao je Vanga rekla i prorekla  da nikad neću imati godinu dana nekog fantastičnog odmora,  mislim da me to drži u top formi, hrani moju dušu, a tamo od 2025. godine ću da razmišljam nešto novo da pravim - kazala je Lepa Brena. 

Pjevačica je otkrila i kakav osjećaj ima dok sluša svoje hitove na radiju, ali i kada pogleda neki od brojnih video spotova na TV-u, koje je snimala tokom višedecenijske karijere. 

- Kada čujem pjesmu na radiju sjetim se tog trenutka kada sam izabrala tu pjesmu, i kako sam je snimala i prosto mi je drago da je čujem i iznenadim se kako sam to tada pjevala. Čovjek se i u tom pjevanju na neki način apdejtuje i stalno nešto pjevaš sebi na drugačiji način, a kada vidim spotove sjetim se naročito priča kako danas prave visokobudžetne spotove jer u vrijeme kada sam ja pravila spotove, tada smo putovali po Africi i snimali su se filmskim kamerama, iznajmljivali smo helikoptere. Sjećam se u spotu Sanjam kako sam jahala konja, a nisu mi rekli da je gore na grani bio obešen neki žuti piton. i krenuli smo lagani kas, trebala sam da jašem galop, međutim konj je stao, popeo se na zadnje noge i nije mi bilo jasno zašto je tako blokrao,  a on nije htio da prođe ispod grane na kojoj je visio piton - prisjetila se muzička diva. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:13