/ -JUTJUB/SKRINSOT
21/02/2024 u 12:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Queen prodaje prava na svoje pjesme za 1,2 milijarde dolara

Trenutni rekord drže Brus Springstin i Bob Dilan

Queen je blizu prodaje prava na svoje pjesme za 1,2 milijarde dolara.

To bi bila najviša cijena za koju su ikada prodata prava na pjesme. Iako još uvijek nije poznato kojoj muzičkoj korporaciji će biti prodata prava, spekuliše se da bi to mogla da bude Universal Music Group.

Poslednjih godina, prodaja prava na pjesme postaje sve češća i cijene sve više rastu. Trenutni rekord drže Brus Springstin i Bob Dilan. Springstin je prodao prava na svoje pjesme 2021. godine za 550 miliona dolara, dok je Bob Dilan zaradio oko 450 miliona putem prodaje prava svojih pjesama 2022. godine. Rod Stjuart je takođe nedavno prodao prava na svoje pjesme.

Od 1991. godine, Queen je prodao skoro 38 miliona albuma samo u SAD. Njihov muzički repertoar uključuje nezaboravne hitove kao što su "Bohemian Rhapsody," "Killer Queen," "Another One Bites the Dust," "Radio Ga Ga," "Somebody to Love," "Crazy Little Thing Called Love," "You‘re My Best Friend," "We Will Rock You" i "We Are the Champions." Nakon izlaska filma "Bohemian Rhapsody" 2018. godine, njihova popularnost se dodatno povećala, posebno među mlađim generacijama koje nisu bile upoznate sa njihovom muzikom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:30