Sa premijere mjuzikla ”Boja purpura” / - AFRICAN NEWS HERALD/ SCREENSHOT
03/01/2024 u 15:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rimejk „Boje purpura“ ostvario rekordan uspjeh za Božić

Poslije samo dva dana prikazivanja mjuzikl je zaradio 25 miliona dolara, što je največi uspjeh za film koji je počeo da se prikazuje na Božić od 2009. godine

U američkim bioskopima počeo je da se prikazuje mjuzikl "Boja purpura", u kojem su neki od članova ekipe iz čuvenog istoimenog filma sada producenti.

Ovaj mjuzikl počeo je da se prikazuje u američkim bioskopima za Božić i već je prema pisanju američkih medija zabilježio neočekivano veliki uspjeh na blagajnama.

"Varijete" piše da je film poslije samo dva dana prikazivanja zaradio 25 miliona dolara, što je največi uspjeh za film koji je počeo da se prikazuje na Božić od 2009. godine.

Reditelj Blic Bazavule nije bio siguran da je muzička verzija filma "Boja purpura" ostvarenje koji bi on mogao da napravi.

- Radi se o izuzetnoj knjizi Elis Voker koja je dobila Pulicera, imamo i film Stivena Spilberga, višestruko nominovan za Oskara, i naravno brodvejski komad ovjenčan Toni nagradom. Kada uđete u tako nešto, jasno je da je letvica podignuta veoma visoko - kazao je reditelj.

Ipak, uprkos prvobitnoj zabrinutosti, pošto je pričitao knjigu, reditelj je bio siguran da može da doprinese priči nečim novim.

Njegova verzija „Boje purpura“ zasnovana je na brodvejskom izvođenju.

Reditelj Stivwen Spilberg, voditeljka i glumica u njegovoj vertiji Opra VInfri i muzičar i muzički producent Kvinsi Džouns vratili su se u ovu produkciju kao producenti.

U prvom filmu igrala je Vupi Goldberg, koja je dobila Zlatni globus za ulogu Sili.

U novom filmu, tu ulogu nosi Fantasia Barino, koja je istu ulogu igrala i u brodvejskoj adaptaciji.

Kolman Domingo igra gospodina Džonsona.

„Boja purpura“ prati priču dvije sestre afroameričkog pojrekla na američkom jugu, početkom 20. vijeka.

Sili kreće na put svoje slobode i savladavanja traume zlostavljanja, nakon što je razdvojena od voljene sestre Neti.

Domingo i mnogi glumci u ovom mjuziklu dijele mišljenje da suštinu filma čine priče o crnkinjama i njihovim porodicama koje se bore sa prevazilaženjem složenih životnih situacija.

- Ovo je priča o porodici. "Boja purpura" je zapravo o tome. To je priča o ženama koje žele promjenu, i muškarcima koji nanose mnogo patnje - smatra Domingo.

Taraji P. Henson, koja igra jednu od uloga, kaže da film, osim što se bavi traumom, istražuje i radost i crnački otpor.

- Naša snaga leži u našoj radosti. Zato je naš cilj bio da zaronimo u tu radost i to je ono što smo i radili - smatra Taraji P. Henson.

Reditelj dodaje da ne želi da publika misli da je ovo film koji se tiče samo crnačke zajednice.

- Da, put glavne junakinje jeste specifičan za američki jug početkom 20. vijeka, ali ima raznih SIli oko nas. Nekada smo i mi sami Sili - rekao je reditelj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 04:06