Za Ivu Štrljić hiljadu je tek početak / -USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
25/03/2024 u 18:30 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Serija "Igra sudbine" proslavila značajan uspjeh: Za Ivu Štrljić hiljadu je tek početak

Vjerujem da me mnogo toga neobičnog tek čeka, kaže glumica

Uzbuđenje, zapleti, spletke, ucjene, istjerivanje pravde, prevare, izdaje, iskrena prijateljstva, ljubavi, porodični, poslovni, ljubavni, ali i rivalski osnosi ispunili su dosadašnjih 1.000 epizoda serije "Igra sudbine" koja se emituje od 2020. godine. Od tada do danas ruši sve rejtinge i rekorde gledanosti, glumci su omiljeni i toliko vjerodostojni da su čak zbog ponašanja likova koje tumače na ulici imali bliste susrete sa "neistomišljenicima".

Impozanten brojke su stale u 60.000 radnih sati na setu, 50 hiljada strana A4 formata orkucanog scenarija, 2.250 snimljenih sati materijala, sa preko 250 glumaca i sve to za 50 mjeseci.

Kako su na proslavi povodom emitovanja 1.000 epizode obećali i autori i glumci serije biće ih još minimum toliko.

Šarmantna glumica Iva Štrljić u liku "naše najpoznatije modne kreatorke", Dijane Erski jedno je od najprepoznatljivijihh lica serije. Za naš portal otkriva što je tajna uspjeha ove serije.

- Serija je bliska ljudima, naši likovi ih uvijek podsjećaju na nekoga koga poznaju, na komšije, saradnike, familiju... Svuda oko nas postoje oni koji su donekle slični karakterima koje tumačimo. Vrijeme odmiče, ali je serija i dalje uzbudljiva ljudima, sa ozbiljnim žarom je prate i to je ono najljepše, ta strast gledalaca i ljubav koju nam pružaju. Zagrijavanje tog žara je ono što održava seriju, trud producenata Nikole Burovca i Danijela Đurića, vrhunska profesionalnost Prve televizije, snaga i volja glumaca i razumijevanje publike... Nama je važno što publika voli i želi. To nam je najvažnije - kaže Štrljić.

Jedan ste od stalnih likova od prve sezone do danas uz kratak predah, kako se razvijao vas lik? I dalje ste preonzati po brzoj promjeni smjera, od dobar dančić do doviđence…? Kako vama prija Dijana Erski? Biste li nešto promojenili u rejtingu svog lika?

- Od prve scene osjećam naklonost publike, njihovu privrženost mom liku, pa evo već godinama kako udjem u neki restoran, prodavnicu...svi me pozdravljaju sa dobar dančić... to će vjerujem zauvijek trajati... i to je jako lijepo. Dijana Erski ima svoj pečat, nije obična, nije jednostavna, nije na prvu loptu, za nju je potrebno puno truda zato i ostavlja utisak. Kada je nije bilo nedostajala je ljudima što je najveća potvrda njihove želje da Dijana uvijek bude tu.

Tokom serije došlo je do promjene velikog broja glumaca, neki su vas, nažalost, napustili, ali igra se nastavlja! Ko je po vama stub serije produkcija, scenario, glumci ili svi zajedno?

- Uvijek je to sklop svega, važno je biti u stabilnom okruženju, to je ono što donosi spokoj, a taj mir je vazan za stvaranje.

Nama se 1.000 čini kao veliki broj, a kako vi gledate na tu cifru?

- Hiljadu je tek početak!

Sada ste definitivno jedna velika porodica, znate li kakav se zaplet ili rasplet spremaju?

- Ne volim kada se se riječ porodica vezuje za saradnike, djeluje djetinjasto tako da ja to tako ne bih nazvala, ali dobri saradnici jesmo. O zapletima i raspletima i ja saznam kada dobijem nove epizode tako da vjerujem da me mnogo toga neobičnog čeka.

Stižete li da se posvetite drugim projektima? Šta spremate u međuvremenu?

- Već sedam mjeseci uz "Igru sudbine" snimam i seriju "Krunska 11" i film "Kruna". Stižem sve jer volim svoj posao, nisam mrzovoljna i ništa mi nije teško, svemu se radujem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:54