Upečatljiv nastup Nema iz Švajcarske / -SKRINSOT/instagram
12/05/2024 u 00:50 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Švajcarska pobijedila na Eurosongu, Hrvatska osvojila drugo mjesto

Nemo iz Švaјcarske donio јe treću pobjedu toј zemlji na Pjesmi Evroviziјe. Na drugom mjestu je bila Hrvatska, dok je treće mjesto pripalo Francuskoj.

Nemo je predstavljao Švajcarsku numerom "The Code" i osvojio evropsku publiku emotivnim i energičnim izvođenjem.

Njegov specifični scenski nastup, kao i snažna poruka teksta pesme koji govori o ličnim borbama i borbama sa svojom sredinom uspio je da zadivi publiku širom Evrope.

Za titulu najbolje takmičilo se 25 zemalja, a finale je otvorila Švedska koja je prošle godine odnijela pobjedu. Nakon takmičarskog programa, uslijedio je revijalni dio večeri.

U zabavnom programu prva je nastupila jedna od najuspješnijih švedskih muzičkih grupa Alcazar, koja je izvela pjesmu "Crying at the Discoteuqe", planetarno poznatu numeru objavljenu 2001. godine.

Bivši pobjednici Eurosonga otpjevali su pjesmu "Waterloo", legendarnog švedskog benda ABBA. Prije toga je prikazan njihov nastup na Eurosongu od prije 50 godina, a što je uslijedilo nakon što su, vještačko generisani članovi benda ABBA, poslali poruke gledaocima.

Na scenu je izašla prošlogodišnja pobjednica Eurosonga Loreen i izvodi novi singl "Forever". Pjevačica je nastupala bosa, a i ovaj put su neizostavni nokti po kojima je postala prepoznatljiva.

Podsjetimo, ovogodišnju Evroviziju ispratili su brojni incidenti, od protesta zbog nastupa Izraela, do diskvalifikacije Holandije.

Holandija je nakon incidenta diskvalifikovana sa ovogodišnje Evrovizije, a cjelokupna delegacija nije prisustvovala aktuelnim dešavanjima u Malmeu.

Nakon diskvalifikacije, prezenter je odbio da saošti glasanje žirija iz ove zemlje, te je ovu ulogu preuzeo predstavnik organizatora ovogodišnje Evrovizije u Švedskoj koji je pratio regularnost glasanja u toku takmičenja.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jul 2024 17:52