Koncert posvecen Kemalu Montenu / -USER
25/12/2023 u 12:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)U susret novogodišnjem koncertu posvećenom Kemalu Montenu: Obrada pjesme "Za svoju dušu"

Pjesmu izvodi Damir Imamović i Sarajevo Big Bend, a u aranžmanu Ranka Rihtmana

Tradicionalni Novogodišnji koncert "Sarajevo Big Band i prijatelji" održaće se 28. decembra a ove će godine biti posvećen stvaralaštvu Kemala Montena. Sarajevo Big Band će na ovaj način podsjetiti na veliki stvaralački opus Kemala Montena koji je svojim pjesmama ostavio neizbrisiv trag na bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni. Tim povodom Sarajevo Big Band i BKC publici poklanjaju dio pjesme "Za svoju dušu", koju će izvesti Damir Imamović i Sarajevo Big Bend, a u aranžmanu Ranka Rihtmana.

Publika će imati priliku da uživa u nezaboravnim pjesmama koje će biti izvedene u autorskim aranžmanima Ranka Rihtmana, pisanim specijalno za prepoznatljiv i osebujan zvuk Sarajevo Big Band-a, kao i u nastupu i neponovljivoj interpretaciji vrhunskih vokalnih solista.

Uz stalnu postavu banda, koja broji 25 muzičara, kompozicije Kemala Montena će intrepretirati poznati bh umjetnici: Boško Jović – gitara, Damir Imamović, Renata Kurtalić, Jasna Gospić – Sparavalo, Nermin Puškar, Dino Šaran, Zlatan Fazlić – Fazla i Alen Lemešević.

Rasprodate su ulaznice za koncert "SARAJEVO BIG BAND i prijatelji" koji je posvećen kantautoru i šanosnjeru Kemalu Montenu. Tim povodom Sarajevo Big Band i BKC publici poklanjaju dio pjesme koja bi se trebala naći na novom albumu Sarajevo Big Banda.

U pitanju je pjesma Kemala Montena "Za svoju dušu", a izvode je Damir Imamović i Sarajevo Big Bend, aranžman potpisuje Ranko Rihtman koji je ujedno i dirigent Big Banda. Na albumu, koji se trenutno snima u studiju Đanija Pervana i koji će biti hommage jedinstvenom Kemalu Montenu, nastupiće poznati bh umjetnici: Boško Jović – gitara, Damir Imamović, Renata Kurtalić, Jasna Gospić – Sparavalo, Nermin Puškar, Dino Šaran, Zlatan Fazlić – Fazla i Alen Lemešević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 11:24