Zdravko Čolić / - INSTAGRAM
05/04/2024 u 08:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VDEO) U jeku estradnih razvoda, Zdravko Čolić objavio novi hit: „Biraj ti”

Nova pjesma Zdravka Čolića „Biraj ti” u roku od 24 sata obišla je region i pokrenula lavinu pohvala. Najveća muzička zvijezda ovih prostora, poslije niza spektakularnih koncerata, konačno je našao vrijeme da uđe u studio i snimi nešto novo.

- Nakon pune dvije godine poklanjam vam pjesmu „Biraj ti”. To je samo jedna u nizu premijera koje će biti uvertira u 16. studijski album - poručio je omiljeni Čola.

- „Biraj ti” je nostalgična priča o uspomenama i sjećanjima na staru ljubav koja se vraća, a o čijoj sudbini odlučuje ona – Jelena. Pjesma je to uz koju će se moći i plakati i veseliti, ali i lomiti čaše – kako od sreće, tako i od tuge - riječi su kojima je Zdravko Čolić opisao svoju novu pjesmu, za koju je muziku i tekst radio Dino Merlin.

Nova pjesma Zdravka Čolića „Biraj ti” dobila je i ekranizaciju. Video-spot sniman je u Sarajevu, što je oduševilo fanove sarajevske muzičke scene.

„Čola i Merlin – bosanska magija”, „Čola, jedan jedini, neponovljivi”, „Kada zamišljate kako bi zvučao savršen glas, svede se na Zdravka Čolića” samo su neki od komentara koji se mogu pročitati.

Nema sumnje da je nova pjesma Zdravka Čolića već na prvo slušanje osvojila srca publike, a mnogi su se pronašli u stihovima:

„Ostavljen sam, već drugo ljeto će od kad mi na prag ne dolaziš, uspomene ne mogu da me utješe, nema mjesta na kojem nisi... Ne tako davno siguran bijah u to da mogu pobeći od sebe...

I evo, noćas je ko nekad nad Beogradom mjesec pun, mjesec pun, ti si sve što mi pada na um. I evo, noćas će ko nekad moje tijelo da zadrhti, da zadrhti, od života ili od smrti, biraj ti.”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:56