Dragana Mirković sa našom Sandom Rakočević / -DAN
22/03/2024 u 22:44 h
Mićko Vujisić
Sanda Rakočević
Mićko Vujisić<br/>Sanda Rakočević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Dragana Mirković uoči koncerta u SC Morača: Pjevam zbog jubileja i zbog publike, a novac doniram lično

Od srca želim da pomognem ljudima kojima je to potrebno. Večeras će organizacija Budi human dobit 10.000 eura

Najveća folk zvijeda Balkana uoči koncerta u Podgorici družila se sa predstavnicima sedme sile i podijelila sa njima emocije uoči dolaska u glavni grad Crne Gore i zahvalila na interesovanju koji je koncert izazvao.

- Radujem se zato što proslavljam na najlepši mogući način jubilej 40 godina karijere. Radujem se zato što je ovo najveća humanitarna akcija na Balkanu koja postoji. Na neki način sam čak i iskoristila ovaj moj jubilej da pokrenem tu akciju iz jedne najjednostavnije želje, volje i potrebe, da uljepšam nekome život, da omogućim liječenje nekome, zavisi šta je kome, gdje i kada potrebno, u kom dijelu regiona. Znači gdje god budem bila, gdje je moja publika, osjećam i želim da i na ovaj način trebam da joj zahvalim na svih ovih 40 godina, ne samo pjesmama, ne samo time što se stvarno maksimalno trudim da koncerti budu jako dobri, jako puni sadržaja, već i humanošću - kaže folk diva Dragana Mirković.

Njena turneja, kako kaže, je turneja koju drugi ljudi organizuju.

- Niko ne učestvuje od mojih organizatora u humanitarnom dijelu koncerta. Čak ja, na primer, to što bih trebala da zaradim, ja ulažem u troškove da bi taj koncert izgledao tako kako treba da izgleda po mojem mišljenju. Tako da ja novac koji doniram, doniram bukvalno svoj lični novac iz svog džepa. To odmah da se razumijemo. Pritom nisam željela da bude da ja pjevam i sakupljam novac da bih dala u humanitarne svrhe. Ja pjevam zbog jubileja, zbog publike, a novac svoj dajem zato što ja to od srca želim, zato što želim da pomognem ljudima kojima je to potrebno. Tako da večeras Budi human dobiće 10.000 evra, kao svaki drugi koncert koji bude bio u Crnoj Gori ubuduće, takođe će biti uplaćeno po 10.000 evra - obećala je Mirković.

Kako јe uviјek pomјerala granice svoјe kariјere, tako јe i sada postavila nove standarde i kada јe humanost u pitanju.

- Za mene je humanost nešto što je neophodno, posebno u današnje vrijeme, neophodno da svi razmišljamo o tome i pomognemo koliko možemo, posebno djeci. Ja sam neko ko je prvo zaljubljen u ljude, ali najviše na svijetu volim djecu, tako da kad pomognem nekome to je za mene najveća nagrada, najveća sreća, najveća ispunjenost, ne možete da zamislite kako se osjećam - naglašava Mirković.

Kompletan pres uoči koncerta pogledajte u videu koji objavljujemo:

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:12