/ - FOTO: ART VISTA - SKRINŠTO, YOUTUBE
26/01/2024 u 18:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Dugo očekivani film “RUSKI KONZUL” 7. marta dolazi u domaće bioskope

Glavni junak filma, srpski doktor-psihijatar Ilija Jugović (Nebojša Dugalić) posle smrti svoje pacijentkinje u Beogradu, po kazni Partije odlazi na Kosovo u Prizren, gde dobija posao kao lekar opšte prakse u lokalnoj bolnici

Dugo očekivani film "RUSKI KONZUL" od 7. marta emitovaće se u domaćim bioskopima.

Uzbudljivi film Miroslava Lekića prema romanu Vuka Draškovića “RUSKI KONZUL” vraća nas u dramatične godine, koje se mogu smatrati ključnim trenucima kosovske krize koja će definisati budući suživot Srba i Albanaca na Kosovu.

 

Glavni junak filma, srpski doktor-psihijatar Ilija Jugović (Nebojša Dugalić) posle smrti svoje pacijentkinje u Beogradu, po kazni Partije odlazi na Kosovo u Prizren,  gde dobija posao kao lekar opšte prakse u lokalnoj bolnici.

Tu upoznaje profesora istorije Ljuba Božovića, samozvanog RUSKOG KONZULA (Žarko Laušević), naizgled psihijatrijskog pacijenta koji tvrdi da će uskoro “ Rusija opet postati Rusija, a Kosovo će opet biti srpsko”.

Protiv njega se okreću lokalni albanski moćnici, prikriveni separatisti, takođe članovi Komunističke partije i kadrovi na položajima. Najmoćniji od njih, Halit Beriša (Visar Vishka) raznim surovim pritiscima iseljava Srbe sa Kosova: sprovodi nasilje nad srpskom decom u školama, zastrašuje lokalno stanovništvo, onemogućava im zdravstvenu zaštitu, maltretira porodice,  budi u njima nesigurnost i teskobu. Tako je na red došao i Ljubo Bozović, kojeg Beriša pokušava da iselI iz kuće i da ga otera sa Kosova. RUSKI KONZUL odbija da proda svoju kuću i sukobljava se sa Berišom. U njegovu zaštitu staje doktor Ilija Jugović…..

Producenti: Vision Team Gaga Djurkovic 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:14