Baby Lasagna DORA 2024 / -SKRINšOT/HRT
26/02/2024 u 13:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Hrvatski putnik za Malme: Baby Lasagna zadovoljan svojim poslom, očito je publika to prepoznala

Biti svoj je najvažnije, poručuje hrvatski predstavnik na Eurosongu

Dora 2024. se završila, i prvu put je pobjednik neko ko je, zapravo u samom startu ušao u takmičenje kao rezerva. Međutim kladionice su od prvog dana predviđale trijumf Baby Lasagna (Marko Purišić) sa pjesmom Rim tim tagi dim.

Na 2. mjestu završio je Vinko, a na 3. predstavnici Hrvatske prošle godine „Let 3“. Posebno je zanimljivo to što je Baby Lasagna dobio više bodova publike nego svi ostali zajedno.

U uzbudljivoj završnici hrvatskog izbora za Pesmu Evrovizije 2024. je nastupilo 16 pesama, a žiri i publika su zajedno odlučili o pobjedniku. Žiri se sastojao od četiri regionalna žirija u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Opatiji, kao i od četiri međunarodna žirija u Njemačkoj, Italiji, Ukrajini i na Islandu. Svaki žiri je imao po tri člana. Publika je svojih 464 poena proporcionalno podijelila među pjesmama, a eventualna izjednačenja su lomljena u korist publike.

Pobjednik hrvatskog nacionalnog izbora za Eurosong, Dora 2024, Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lazanja, podijelio je svoje emocije i planove nakon trijumfa.

- Osjećam se zbunjeno, još uvijek tražim to. U sekundi se smijem, veseo sam, u drugoj sekundi plačem. Show, show od emocija - rekao je Baby Lasagna, u ekskluzivnom intervjuu za Hrvatsku radio televiziju.

Iznenadila ga je težina statue Dore pa još nije siguran gdje će završiti.

- Imao sam jednu policu, mislio sam, ako ikad bude nešto novo došlo, ići će na tu policu. Ali preteška je, tako da ću morati izmisliti neku novu policu- rekao je uz osmijeh.

Baby Lasagna je jutro nakon pobjede na Dori predstavio svoj bend.

- Ovo je moj tim - koreografkinja Luana i koreograf Sebastian, takođe i plesači. Ovo je Walter Ruhn ilitiga Martin Purišić. A ovo je Mihajlo Župovski, znači moj bend, najbolja ekipa koju sam mogu poželjeti - istakao je.

Njegova autentičnost i iskrenost na bini privukli su pažnju publike.

- Od malih nogu sanjao sam o tome da budem muzičar. Shvatio sam da je biti svoj najvažnije i to sam prenio na svoje nastupe, sve drugo nema smisla - objašnjava pobjednik Dore 2024.

Kaže da se raduje putu u Malme.

- Jako se radujem. Prošli put nisam imao priliku da istražim Malme, ali sada s nestrpljenjem čekam da ga upoznam - rekao je.

Mnogo je očekivanja, Baby Lasagna kaže da ne osjeća pritisak.

- Zadovoljan sam svojim poslom, očito je to publika prepoznala, i tako ću nastaviti i u Malmeu, pa što bude, biće. Biće super - poručio je Baby Lasagna.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 17:10