Silia Kapsis / -ESC
07/03/2024 u 19:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Kipar ima predstavnicu za Eurosong: Silia Kapsis promovisala "Liar"

Sedmi put zaredom Kiprane će zastupati izvođač koji nije rođen u toj državi

Kipranka Silia Kapsis predstavila je najavljenu evrovizijsku pesmu Liar. U ovoj numeri Silia pjeva o manipulaciji ličnih stavova u javnosti, te da u očima takvi likovi izgledaju kao lažovi. Oko numere autorski su se pobrinuli Dimitris Kontopulos kao kompozitor i Eike Tiel kao tekstopisac.

Sa navedenom numerom Silia će se takmičiti u prvom dijelu 1. polufinala 7. maja.

Najprije je CyBC imao drugačije planove za odabir svog aduta za Malme, koji su se odnosili na korišćenje regionalnog grčko-kiparskog muzičkog rijalitija Fame Story kao izbornog mehanizma za nalaženje učesnika na Evroviziji. No, nakon što je kritike na račun CyBC-ja uputio grčki emiter ERT zbog namjere da selekciju snima u Grčkoj, u koprodukciji sa grčkim privatnim emiterom, EBU je donio odluku da se nacionalne selekcije mogu realizovati jedino u državi iz koje dolazi prijavljen emiter učesnik, pa je CyBC time došao do taktike započete 2016. da ostane vjeran internim odabirima pjesme i izvođača. Tako je CyBC drugu godinu zaredom svog predstavnika našao u Australiji, a sedmi put zaredom Kiprane će zastupati izvođač koji nije rođen u toj državi. Tako se došlo do odabira mlađane 17-godišnja umjetnice Silije Kapsis.

Ona je rođena 5. decembra 2006. u porodici grčko-kiparskih državljana u Sidneju. Nastupa kao pjevačica, plesačica i glumica od svoje četvrte godine i imala je opsežne obuke sa elitnim umjetnicima u vrhu opredeljenih oblasti. Pjevačku karijeru započela je kao glavni vokal grupe umjetnika australijskih mladih izvođača (AYPAC – Australian Youth Performing Arts Company) i kao glavni vokal ove družine nastupala je na brojnim elitnim događajima širom svijeta, poput 30. rođendana holivudske zvijezde Axela Russela.

U svet odraslih umjetnika zakoračila je sa prvom pjesmom Who am I?, koju je napisala i komponovala sa svega 12 godina, a izdala je 2022. godine. Drugu pjesmu, No boys allowed, izdala je marta 2023, na koji se nadovezala hitom Disco dancer.

Kao plesačica radila je sa svjetski poznatim koreografima i bila je selektovana da nastupi kao dio losanđeleske plesne trupe ImmaBeast Dance Company; između ostalog, plesala je i sa Stephenom tWitch Bossom u emisiji o Jennifer Hudson. Njena prva velika glumačka uloga dogodila se u Nickelodeonovom filmu "Pearly Gates", u kojoj je tumačila ulogu Zoe. U skorije vrijeme je saradnju sa australijskim ogrankom Nickelodeona nastavila na vođenju tamošnje verzije emisije Nick News, zbog čega je bila nominovana za njihovo prestižno priznanje Kids‘ Choice Awards 2023.

Silijin otac je poznati kiparski pjevač Jorgos Kapsis, koji je sarađivao i sa Nikosom Karvelasom, dok joj je majka rođena u Solunu, gdje žive njeni baba i deda koje često posjećuje. Pohađala je grčku školu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:16