Lu Dedić Plavi leptir / -FOTO: TINA KADOIć
26/01/2024 u 18:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Lu Dedić ekranizovala pjesmu kojom nastupa na Dori: "Plavi leptir" donosi magiju performansa

Tina mi odaje utisak kao da se već dugo znamo i napravi ugodnu i familijarnu atmosferu u kojoj ništa nije teško odraditi

Lu Dedić se drugačije i magično odlučila da se predstavi na Dori pjesmom "Plavi leptir" koju potpisuje Miroslav Lesić.

Premijerno je objavila i službeni video spot koji pjesmi daje novu dimenziju. Iza produkcije spota stoji Tina Kadoić, a priču su zajedno s Lu dočarale plesačice Luna i Nika Lilek.

- Na spot sam ponosna i osim pri snimanju same pjesme ‘Plavi leptir‘, kroz proces snimanja ovog spota još sam dublje prodrla u tu nježniju stranu sebe. Tina Kadoić snimala je i moj prvi spot i kao što sam očekivala, ponovna suradnja je bila još jedno predivno iskustvo. Tina mi odaje utisak kao da se već dugo znamo i napravi ugodnu i familijarnu atmosferu u kojoj ništa nije teško odraditi. Plesačice Nika i Luna Lilek su me oduševile svojim performansom, a posebno sam ponosna i na magičnu scenografiju koju je osmislila i postavila Marta Dolenčić - rekla je Lu.

Svoju muzičku priču počela je nedavno i u kratkom roku isprobala različite žanrove, a u popu se ipa osjeća najbolje. Iza sebe ima tri singla – "Zadnji sati ljeta", "Prava stvar" i "Mijenjam se". Na pozornici Dore, Lu će pokazati svoju moćnu i nježnu stranu, s čarobnim stihovima povest će na kratko i bajkovito putovanje koje će se i te tako upamtiti.

- Organizacija je puno kompleksnija, neuporedivo s bilo čime što sam do sada radila, zbog čega mi je uzbudljivo da učestvujem u cjelokupnom procesu i da vidim kako se to sve odvija prije nego što stigne pred TV kamere i publiku. Pjesmu bih opisala kao vilinsku i bajkovitu, u isto vrijeme nježnu i moćnu. Jako mi je drago što imam priliku da se uopšte predstavim se takvom pjesmom - ispričala je Lu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 09:40