Jure Brkljača Slab na tebe / -PRODUCTION STILL
01/02/2024 u 20:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Njujork u video spotu Jure Brkljače i njegovoj verziji pjesme ITD benda ‘Slab na tebe‘‘

Dugo vremena radim na tome da ovu pjesmu snimim u svom aranžmanu i izbacim

Kad je riječ o Juri Brkljači, muzičkim iznenađenjima nema kraja. Od izvrsnih autorskih djela i izlaska iz muzičke komfor zone, do novog singla ‘Slab na tebe‘.

- Neopisivo sam srećan zbog izlaska pjesme ‘Slab na tebe‘, jer već dugo vremena radim na tome da je snimim u svom aranžmanu i izbacim. Naprosto sam oduvijek htio da je prisvojim kao svoju, a osim moje velike želje za tim, takođe sam često znao i da je zasviram na gitari i podijelim sa pratiteljima i publikom na društvenim mrežama, koji su bili oduševljeni izvedbom. Tako sam, na neki način, odlučio da se poigram u studiju uz pomoć muzičkog producenta Mihaela Bluma i klasik ITD banda ‘Ja sam slab na tebe‘ obraditi na jedan drugačiji, moderan i jedinstven način, na kakav bih želio da zvuče sve moje pjesme - otkrio je Jure.

Izvornu pjesmu legendarnog ITD banda koji je žario i palio scenom osamdesetih, napisao je kompozitor i tekstopisac Miroslav Rus, a sve su aranžirali u modernu verziju ‘Slab na tebe‘, zajedničkim snagama, Jure Brkljača i producent Mihael Blum.

Posebnost koja prati spomenutu kompoziciju je i video spot nastao inspiracijom grada za koji tvrde da nikada ne spava, a sve se odvilo bez nekog unaprijed smišljenog scenarija.

- Oduvijek sam želio da posjetim Njujork, za koji kažu da je grad koji nikada ne spava, a svojim posjetom uvjerio sam se da je to zaista tako. Mogu reći da je grad ispunio sva moja očekivanja, i svojom energijom gotovo se savršeno uklopio s pjesmom koju sam upravio završio u studiju, i upravo tu se nekako rodila ideja za sami spot ‘Slab na tebe‘. Tako sam iskoristio priliku i uspio da zabilježim odlične kadrove na Brooklyn Bridgeu i Manhattanu, koji će mi ujedno biti uspomena za cijeli život. Za to se pobrinuo AHP music video production i Austin Hein, kojem se ovim putem još jednom zahvaljujem na saradnji. Jako sam zadovoljan samom pjesmom i spotom, i nadam se da će i moja publika uživati jednako onoliko koliko sam i ja radeći na ovom projektu - zaključuje Brkljača.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:17