Stigla Čemerika Boža Vreća / -SKRINšOT/INSTAGRAM
13/12/2023 u 17:30 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Novi spot Boža Vreća trominutna filmska priča: Čemerika nema boju, ali budi empatiju

U tri minuta doživite katarzu boli, tuge, ljubavi, samoće, čemera i čežnje

Božo Vrećo je predstavio juče novu pjesmu i spot "Čemerika". Odjeci jecaja koje pjesma donosi pretočeni su u kratak trominutni film na koji je Božo jako ponosan.

Nakon spota za numeru Po ladu, po zaladu koju je ekranizovao u Crnoj Gori još jedna prirodni biser ostaće dio sevdaha ovog umjetnika. Kako je kazao, ovo je daleko od pukog spota.

- U tri minuta doživite katarzu boli, tuge, ljubavi, samoće, čemera i čežnje. Ne viđamo tako često takve radove. Ovo je moja stvarnost, ovo je moj život i moja ljubav - napisoa je Vrećo.

Objasnio je i zašto je spot ostao u prirodnoj boji, bez dodavanja nijansi i uljepšavanja.

- Muka mi je biti okružen lažnim sjajem, narandžastim licima, prenaglašenim obrisima, svijetom potpune laži, beskrupuloznosti, svijetom bez emocija i time da smo okruženi rijekama krvi nedužnih, koji ginu svaki dan, zato sam sve ostavio da bude tako kako jeste u prirodi koja je savršena takva kakva jeste. Kakvi smo kad poskidamo maske, imamo li suze u našim očima ili smo i to obojili u crveno? Imamo li osjećaj za lijepo, za krhko, za bolno, za empatiju, za ljubav, znamo li više voljeti ili je i to pretvaranje - piše princ sevdaha.

Simboliku čistote nosi scena sa jagnjetom u Vrećovim rukama.

- Ljudi su i Isusa razapeli jer je bio drugačiji, jer je bio izvan sistema i štrčao u masi, besomučnoj rulji i svjetini, nije bio dio društva koje simultano osuđuje i nanosi zlo i likuje nad tuđom boli i tragedijom. Zato se moji zapisi završavaju scenom Vječnog života jer vam duša mora ostati netaknuta i čista, nema boje da je zamaskirate i obojite, samo čista i takva kakva jeste ide pred Boga - napisao je Vrećo na svom instagram profilu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:14