Stefan i Nemanja cover debi album za PGP RTS / -RTS
02/02/2024 u 17:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Novi spot grupe "Stefan Nemanja": "Pesma za kraj" i poslednja na albumu

To je poslednja pjesma na albumu, zato se tako nekako simbolično i zove, spot sniman na Sunčanoj rijeci

Autorski dvojac benda "Stefan Nemanja"- Stefan Kovačević i Nemanja Savić, objavili su ekranizaciju još jedne pjesme sa aktuelnog debi albuma "Rođen sa slomljenim srcem", koji je kao digitalno izdanje objavio PGP RTS.

Publika već zna i voli njihove pjesme "Rođen sa slomljenim srcem", "Hodam po ivici", "Poslednji ples","Karavan ", baladu "Ona" (za koju su spot objavili povodom Dana zaljubljenih prošle godine). Nakon angažovane numere "Ko sam ja" koju je pratio i vrlo zapažen spot, bend "Stefan Nemanja" sada nam je poklonio baladu- "Pesma za kraj".

Premijerno je emitovana juče na Radio Beogradu 1, Dvestadvojci i RTS Rokenroleru a danas je na RTS1, RTS3, RTS Muzika, RTS Planeta i Jutjubu premijerno predstavljen i video spot.

- Reakcije su fantastične. To je poslednja pjesma na albumu, zato se tako nekako simbolično i zove "Pesma za kraj". Naravno, govori o raskidu, prekidu ljubavne veze...Već smo dobili prve reakcije- ljudi su baš "zagrizli", dopada im se i baš nas to raduje. Spot smo snimali na divnoj lokaciji - u pitanju etno selo "Sunčana rijeka", na Drini. Ta rijeka je inače čarobna, a kroz nekoliko kadrova u ovom spotu i mi smo ovekovječili tu njenu veličanstvenost. Istovremeno- ti snimci prirode odslikavaju, dočaravaju i atmosferu ove balade, emotivno stanje o kome je riječ u pjesmi...- kaže Nemanja Savić.

image

Scena iz spota - Kaja Baničević i Stefan Komatina

-KAN I LINGUS

Protagonisti u spotu za "Pesmu za kraj" benda "Stefan Nemanja" su mladi glumci Stefan Komatina i Kaja Baničević, kojoj je ovo druga saradnja sa bendom, nakon angažovanje u spotu za pesmu "Ko sam ja".

- Divno smo sarađivali, njih dvojica su divni ljudi, zaista, nikakav problem nismo imali. Od početka među nama vlada izuzetno prijateljska atmosfera, sve je teklo nekako lako, lijepo i spontano. Kolega Stefan i ja smo imali slobodu da iskreiramo na snimanju spota i ponešto po svom doživljaju te pjesme, a meni se sad kao gledaocu- baš dopada i ovaj spot. Kao glumici, bilo mi je ovo izuzetno iskustvo i unaprijed se radujem novim saradnjama sa ovim bendom - povjerila je Kaja.

Uprkos nazivu pjesme, autorski dvojac benda "Stefan Nemanja" otkriva da ona ipak nosi i neku dozu optimizma. A ako ga ipak ne prepoznate, Nemanja Savić se našalio i ponudio moguće "rešenje".

- Evo s obzirom na to da je početak februara, protagonisti u našem spotu ili možda neki drugi parovi - imaju vremena do 14. februara, do Dana zaljubljenih - da se pomire. Šalim se, naravno. Doza optimizma je prisutna uvijek, naravno... A mi ćemo, ohrabreni i motivisani odličnim prijemom našeg prvog albuma, sada da se posvetimo stvaranju i finalizaciji novih kompozicija, za drugi studijski album. Već imamo neke ideje i samo je pitanje vremena kad ćemo ponovo ući u studio, da nastavimo taj naš rad - otkrio je dvojac.

U planu je i koncertna promocija albuma "Rođen sa slomljenim srcem", koju su na neki način, već započeli krajem prošle godine- lajv nastupom na Beogradskom autorskom rok festivalu (BARF)

- Iako smo obojica angažovani kao muzičari i u drugim sastavima i imamo dovoljno izvođačkog iskustva - dugo ćemo Stefan i ja pamtiti taj prvi nastup našeg benda uživo. Odličan je bio odziv publike a njihove reakcije na našu muziku, naše pjesme su, da tako kažem - baš nahranile naš umjetnički, muzičarski ego. Sad još više želimo da što prije i što više nastupamo. Jedva čekamo da ponovo stanemo pred publiku i dijelimo sa njima naše pjesme, ljubav i energiju - poručio je Nemanja Savić, u ime benda "Stefan Nemanja".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:40