Grupa Fit obradila hit SIđi do rijeke / -SKRINšOT/JUTJUB
08/02/2024 u 16:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) "Siđi do Rijeke", novi singl i spot hrvatske grupe Fit

Singl je obrada velikog hita grupe "U škripcu" iz 1983. godine

Grupa Fit danas je premijerno objavila novi službeni singl i spot "Siđi do Rijeke".

Novi singl je obrada velikog hita grupe U škripcu "Siđi do reke", objavljenog na njihovom albumu "O je!" 1983. godine.

- Već dugo mi je bila želja da obradim ovu pjesmu, a i naslov ‘Siđi do Rijeke‘ je dobio novo značenje. Prvi put smo je uživo izveli na zagrebačkom koncertu u Tvornici, koncertnoj promociji albuma ‘The best of – 40 godina‘ i publika je odlično reagovala. Kako smo do kraja prošle godine imali još nekoliko dogovorenih koncerata odlučili smo da je službeno objavimo početkom nove godine - rekao je Davor Lukas, frontman grupe Fit.

Pjesma "Siđi do reke", autora Zorana Vulovića, klavijaturiste grupe U škripcu danas drži kultni status i jedan je od najvećih hitova grupe. S obzirom na to da su Fitovci iz Rijeke, uz dozvolu autora promijenili su naziv pjesme i napravili novi aranžman. Pjesma je snimljena u studiju Nena Belana u Rijeci te u Zox studiju u Amsterdamu, a u video spotu smjenjuju se kadrovi Rijeke s live kadrovima koncerata grupe Fit u Beogradu i Rijeci krajem prošle godine.

Osim ovog singla, Davor Lukas (vokal), Zorko Opačić (gitara), Alen Tibljaš (bubnjevi) i Mirko Sokolović (bas) rade i na novim pjesmama te albumu čiji se izlazak planira do kraja ove godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 01:59