Frajle objavile album Dnevnik duše / -USTUPLJENA FOROGRAFIJA
04/03/2024 u 18:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Vrijeme je za Prijatelje: Frajle obilježavaju jubilej, predstavljaju novi album i kreću na turneju

"Dnevnik duše" za cijeli Balkan

Petnaest divnih godina proletjelo je u trenu za Natašu Mihajlović, Jelenu i Nevenu Buča, kao i za vjernu publiku ženskog trija The Frajle. Toliko je prošlo od njihovog osnivanja, a kako ljepše proslaviti jubilej nego novim albumom "Dnevnik duše" i početkom velike rođendanske regionalne turneje. Posebnost na nosaču zvuka, ističu, upravo je singl "Prijatelj", koji pokazuje koliko prijatelja može stati u jednu pjesmu, a sudeći po novom hitu, to je cijeli region s tendencijom da se poruka ljubavi i prijateljstva prenese i puno šire u svijet.

- "Dnevnik duše" došao je kao kruna dosadašnje karijere i muzičkog iskustva, a pjesma "Prijatelj" kao dragulj u toj kruni - rekla je Nevena Buča o singlu s novog albuma, na kojoj su emocije i muziku Frajle udružile sa svojim prijateljima, eminentnim muzičarima poput Sanje Doležal, Sergeja Ćetkovića, Adija Šoše, Luke Basija i Lozana.

- Raditi s umjetnicima kakvi su oni, univerzalni je jezik muzike koji kao Frajle njegujemo posljednjih 15 godina. Naš jubilej slavimo s vjernom publikom, ali odlučile smo da idemo i korak dalje -  rekla je.

Kako kažu, možda je njihov najveći uspjeh to što su im tekstovi vrckavi, životni, puni duha i emocije.

- Sve nove pjesme zapravo su život koji smo oblikovale u stihove. Jer nekad je smiješno, nekad tužno, ali je uvijek - naše i neponovljivo. Trajanje znači neki kvalitet. Nama je muzika dala sve. I ljubav i odobravanje i publiku. A mi se odužujemo kroz nove pjesme i još bolje nastupe tokom ove godine na turneji koja su puni do posljednjeg mjesta-  poručila je Nevena.

Pjesme sa albuma "Dnevnik duše" se mogu čuti na oficijelnom kanalu Youtube "The Frajle" od 28. februara..

- Največi kompliment koji muzičar može da dobije jeste ljubav publike - rekla je Nataša Mihajlović - Kada 15 godina ta ljubav traje, i biva sve jača pritom, to znači samo da smo tek počele!

I upravo u emotivnom nastupu prošlo je predstavljanje "Dnevnika duše" u Novom Sadu, gdje su nastupile pred brojnim zvanicima, među kojima je bila i Tijana Bogićević, predstavnica Srbije na Euroviziji 2017. godine kao i prošlogodišnja senzacija s Beovizije - Princ. Cijeli album pustile su publici i onima koji će to tek postati na službenom kanalu na YouTubeu, a muzičku priču Frajle nastavljaju na velikoj regionalnoj turneji, koja u sljedećih mjesec dana objedinjuje 20-ak gradova. Već 23. marta nastupiće u Podgorici u Muzičkom centru Crne Gore, kada će otvoriti dnevnik duše ovdašnjoj publici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. april 2024 16:38